Vad är Para-fenylendiamin (PPD)?

Para-fenylendiamin (PPD), även känd som paraphenylenediamine, p-fenylendiamin eller 1, 4 diaminobensen, är en aromatisk amin med många industriella och kosmetiska tillämpningar. Den kemiska är en vanlig ingrediens i permanent hårfärgningsmedel, samt färgämnen för tyger, päls och mörka makeup. PPD används också i utskrift och bläck kopiering, foto och litografi utveckla kemikalier, gummi, Kevlar ® och olja, bensin och produkter fett.

PPD är ett föredra kemisk grund av dess låga giftighet nivåer och dess förmåga att motstå höga temperaturer och behåller sin stabilitet. Det är bra för hårfärgningsmedel, eftersom det ger en naturlig färg som inte bleknar så lätt med tvättning och torkning. PPD själv är färglös-det får sin färg när den är som utsätts för syre.

Centers for Disease Control (CDC) citerar PPD som kontakt allergen, och bör inte direkt appliceras på huden. Vid användning i hårfärgningsmedel, kan den orsaka mild kontaktdermatit på pannan, ögonlocken eller öron-var den än kommer i kontakt med huden. Reaktionerna vanligtvis bara inträffar medan färgen oxiderande, jämfört med när den har redan oxiderade, vilket är fallet med färgade tyger och päls. Personer som regelbundet arbetar med PPD kan utveckla allergier till det och måste vidta vissa försiktighetsåtgärder för att undvika komma i kontakt med den. Även om den vanligaste absorptionen av PPD i kroppen genom huden, kan den orsaka allergiska reaktioner när det inandas eller absorberas av ögon eller inmundigas.

En av de farligaste tillämpningarna av PPD är när det läggs till henna, ett naturligt färgämne. När det används för tillfälliga tatueringar, henna spetsad med PPD är känd som "Black Henna. " Även om detta inte är en godkänd användning av PPD i USA, kommer vissa tatuerare lägga olagligt kemisk till henna ett mörkare tillfälliga tatueringar som torkar snabbare än ren hennatatueringar. Eftersom färgen appliceras medan PPD är i sin oxidation process, är dess potential som ett allergen ökat. Svarta hennatatueringar ofta resulterar i en hudreaktion som liknar en kemisk brännskada, vilket i sin tur resulterar i ett ärr där huden var tatuerade.

När läggas till henna, är koncentrationen av PPD ofta mycket högre än vad som är godkänd för användning i hårfärgningsmedel, vilket resulterade i en mindre till större allergisk reaktion. När en person som har varit utsatt för PPD har en allergisk reaktion, kan de drabbas av en livslång känslighet för kemikalien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.