Vad är Lamaze barns metod?

Lamaze förlossning Metoden lärs ut genom en rad klasser som fokuserar på förberedelser inför förlossningen. Utvecklad av och uppkallad efter den franske läkaren Dr Fernand Lamaze, den Lamaze förlossning metod har undervisat i USA sedan 1950-talet. Under årens lopp har Lamaze förlossning metod utvidgas till att hålla jämna steg med medicinska förändringar och förbättringar som rör förlossning, men filosofi av metoden är detsamma.

Lamaze förlossning metoden lärs ut i en serie klasser under tredje trimestern av graviditeten. Klasserna består normalt av minst 12 timmar undervisning samt är avsedda för par. Den blivande modern väljer en partner, oavsett om maken, nära vän eller släkting, som hon vill vara närvarande vid leveransen av sitt barn. Den Lamaze förlossning Metoden fokuserar på båda parter och undervisar teknik både som kommer att användas på förlossning.

Många människor utan kunskap om Lamaze förlossning metod felaktigt tror att det är absolut en metod för att kontrollera smärta genom avslappning och kontrollerad andning. Även om det är sant att avslappningsteknik och kontrollerad andning undervisas i klassen, det finns många andra aspekter som arbetar med Lamaze. Förutom avslappning och andningsteknik för mor-till-vara, lär hennes partner tekniker såsom massage och användningen av varma och kalla kompresser, alla designade för att lindra obehag och smärta under förlossningen. Lamaze klasserna omfattar även arbets-och positioner leverans att lindra smärta och obehag, och kommunikation som gör att mamman att kommunicera effektivt med sin partner och den medicinska personal som medverkar i leveransen.

Andra områden som omfattades klasser undervisa Lamaze förlossning metod är bland annat eventuella komplikationer med leverans och medicinskt nödvändiga åtgärder, lära sig om läkemedel som används för att hantera smärta under förlossningen, limning med barnet, amning och hantera postpartum stress. Hela filosofin i Lamaze förlossning metoden bygger på att utbilda mor-till-vara och ge henne med en liknande utbildning partner så att hon kan ha mer kontroll över och vara bättre förberedda för den födande processen. I slutändan, om modern är beredd kommer hon att bättre kunna koppla av och fokusera på vad Lamaze förlossningen metoden betonar är en frisk, naturlig process.

Om du vill veta mer om Lamaze förlossning metoden eller för att hitta klasser som erbjuds nära dig, ring Lamaze International remiss linje på 1-800-368-4404 eller besök deras hemsida på www. lamaze. org. Din barnmorska bör också ha information om lokala Lamaze klasserna, som ofta lärs ut i de flesta lokala sjukhus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.