Vad är Emergency Medical Services?

akutvården (EMS) är den breda namn för ett stort antal människor som hjälper medborgarna i alla typer av nödsituationer. Många akutvården personal arbetar på sjukhus, dit folk åker för vård, men de omfattar även den personal som deltar i räddnings-, brand och räddning, brottsbekämpning, utskick, och ambulans, som sparar, transport och vård av akuta offer på platsen och när de reser till sjukhus.

Beroende på omständigheterna kan människor använder sina lokala nödnummer, till exempel 911, i vilket fall den första akutvården anställda att de är i kontakt med är sannolikt att en avsändare, som ibland kallas allmänna säkerheten avsändare eller en 911 operatör. Avsändaren, ibland en Emergency Medical Technician (EMT) en bedömning av situationen och utför triage att skilja verkliga nödsamtal från samtal som inte kräver akutvården att svara.

När det finns en verklig nödsituation, till trafikledaren kontakter brottsbekämpning, brandkår eller medicinska enheter svara, samtidigt hålla reda på placeringen av EMS personal. Markpersonalen kan även anvisningar, t. ex. första hjälpen, tills räddningspersonalen anländer till platsen och utgöra en länk mellan den som ringer och ambulans EMT och /eller mellan EMT i ambulansen och vårdpersonalen.

Precis som personal skickades till platsen beror på den typ av nödsituation. I vissa fall, som en lavin, en brinnande byggnad, en bilolycka i vilket dörrarna är skadad, eller någon form av struktur kollaps, är det första som behövs på scenen kan vara rädda, vilket kan vara den lokala brandkåren eller skidpatrullen. I en situation som kräver kris ingripa, som ett fall där någon har tagits som gisslan eller någon hotar självmord, en certifierad kris intervenient eller annan expert i förhandlingarna eller intervention kan vara den mest behövs EMS personal.

I många fall måste den som ringer vara medicinskt stabiliseras och transporteras till närmaste nödsituation eller trauma enhet. I detta fall, en ambulans team typiskt bestående av en EMT och en sjukvårdare, en EMT med den högsta nivån av utbildning-kan vanligtvis erbjuda båda tjänsterna. Sjukvårdspersonal är ofta de att påbörja akut medicinsk vård av patienter både på scen och på väg till ett sjukhus. Den närmast tillgängliga ambulans är på distans, kan annan personal, som brottsbekämpning, kommer att bistå och övervaka situationen tills ambulansen når platsen.

Transport alternativ kan också inbegripa medicinsk evakuering, ibland kallade Medevac eller medivac, som använder specialutrustade mark eller luft ambulanser. Medivac används för traumapatienter eller om patienten läge är avlägsna och svåra att nå med vanliga medel. Minst en EMS ambulans, tri-state Ambulans i Wisconsin, har invigt ett team cykel svar för kritiska situationer under särskild gemenskap händelser när folkmassorna och avstängda gator kan förhindra att mer traditionella responders från att nå en framväxande situationen på ett lämpligt sätt.

På ett sjukhus är akut tjänster som tillhandahålls av all personal akuten, inbegripet akut sjuksköterskor, akuta läkare rum, och andra. Akut medicin är en specialitet, liksom endokrinologi och neurologi och akuten personal har särskild utbildning för att hantera skador till följd av olyckor och snabb debut av sjukdom, till exempel en hjärtinfarkt. Patienter som går in på akuten kan få service där och gå hem därifrån, eller så kan de tas in på sjukhuset om situationen kräver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.