Vad är Bradley barns metod?

Bradley Födsel Metoden har utvecklats av Robert Bradley, en amerikansk förlossningsläkare, i slutet av 1940-talet. Bradley's uppfattning är att förlossningen är en naturlig process, och kvinnor kan förbereda sig mentalt, fysiskt och känslomässigt för att undvika rutinmässiga medicinska åtgärder och smärtstillande under förlossning. Varaktigheten av Bradley Födsel Metod programmet är 12 veckor, vilket gör den längre och mer intensiv än de flesta andra förlossning utbildningsprogram. Det är ett omfattande program som innehåller instruktioner om graviditet, födsel och frågor postpartum. En av de andra primära målen för Bradley Födsel Metod-programmet är att utbilda partners att vara stödjande och effektiv arbetskraft tränare.

klasserna är vanligen begränsade till åtta par för att ge en mer intim, interaktivt lärande. De ämnen som behandlas inkluderar prenatal kost och dess inverkan på en hälsosam graviditet, motion under graviditeten, symtom graviditet och klagomål och hur man hanterar dem och avslappningsteknik under förlossningen och förlossningen. Avslappnade och naturliga metoder andas framhålls som en coping mekanism för att hantera den intensiva smärtan av arbetskraft. Mödrar får lära sig att "ta in" och hantera smärta, istället för att distrahera sig från den som andra metoder undervisa. Bradley Födsel metod klassen instruerar också partners i faktiska arbetskraftsutbudet coaching. Par lär sig också om de olika stegen av arbetskraft och hur man hanterar övergångarna mellan dem.

Couples tar Bradley Födsel Metod klass kommer att komma undan med kännedom om vanliga medicinska åtgärder och läkemedel smärta och hur man undviker dem , särskilt cesareans eller c-avsnitt. Tron är att vissa medicinska ingrepp, exempelvis förvaltning av pitocin och smärtstillande såsom en epidural, kan sakta arbetskraft, vilket ökar chanserna för en C-avsnitt. Efter förlossningen och amning är andra viktiga frågor som omfattades av Bradley barns metoden. För dem som är intresserade av Bradley Födsel metod grundade Dr Bradley American Academy of Make-coachade barns födelse som en resurs för att hitta certifierade lärare och klasser i sitt område.

Även anhängare av Bradley Födsel Metod hävdar en 90%-nivån av framgång, vilket innebär 90% av mödrar leverera utan användning av smärtstillande, det finns andra förlossning metoder som ett par kan överväga vid beslut hur de vill närma deras barns födelse. En del mammor tycker att användningen av smärtstillande inte ska stigmatiseras och väljer att denna valmöjlighet hela processen för förlossning. Varje förlossning är unik, och några par gynnas av att undersöka mer än en metod för förlossningen att komma med sin egen födelse plan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.