Kan man bli gravid med en äggstock?

En kvinna med en äggstock oftast har samma chans att bli gravid som en kvinna med två. Det finns ett fåtal undantag som kan göra att bli gravid svårare. De återstående äggstocken skall bifogas de återstående äggledaren. Om bara en äggstock och motsatt äggledaren finns är det troligt att vid ägglossningen kommer ett ägg inte passera ner i äggledaren. En med en enda äggstock och en enda äggledaren som inte är på samma sida är också högre risk för äggledarna graviditeter.

Om äggledaren och kvarvarande äggstocken är båda på samma sida, till en annan sak leta efter är en vanlig period. Om en kvinna fortsätter att menstruera regelbundet, vilket tenderar att ett gott tecken att en kvinna har ägglossning och kan bli gravid. Omvänt har om perioder är felaktiga eller stoppas helt och hållet kan detta innebära att ingen ägglossning sker, eller att det sker på ett mycket ovanligt sätt.

Vanligtvis

, läkare ge råd till patienter med antingen en äggstock eller två för att försöka under minst 15 månader före att rådgöra med fertilitet experter. Om graviditeten inte har inträffat under den tid bör båda parter skall testas. Avsaknad av en äggstock betyder inte att kvinnan nödvändigtvis är den partner med fertilitet utmaningar.

Om andra tecken på oförmåga att bli gravid är närvarande, liksom avsaknaden av en tid, kan det vara mer värdefullt att höra en fertilitet expert förr, för att se om några åtgärder kan vidtas för att öka chanserna att bli gravid. Ibland en kvarvarande äggstock kan ha ärrbildning eller äggledaren kan vara ärrad, förhindra passage av ett ägg. I vissa fall kan operation tydliga ärr att ägglossningen lättare.

Innan du tar bort en äggstock, kan läkare utvärdera andra äggstocken att se till att det är normalt och hälsosamt. Om de anser att detta inte vara fallet, och borttagandet av första äggstocken fortfarande nödvändiga, kommer de att varna vanligtvis patientens potentiella fertilitet frågor.

Även om man veta att graviditet kan vara omöjligt, bör en kvinna fortsätta ännu säkrare sex metoder och använda skydd för att undvika graviditet. I vissa fall inträffar det omöjliga, och kvinnor som troddes vara tidigare infertila bli gravid oväntat. Använda kondomer och spermiedödande medel inte bara minska risken för graviditet utan också spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar. Även om graviditet verkar vara omöjligt, bör dessa metoder fortfarande vara anställd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.