Kan jag gå ner i vikt under amning?

Du kan gå ner i vikt under amning men du måste göra det med försiktighet och omsorg. De goda nyheterna är att ammar ofta främjar viktminskning, sedan producerar mjölk bränner extra kalorier. Om du lägger till detta till ett måttligt kalori diet och lite daglig motion, det är mest troligt att notera några viktminskning.

Förmodligen den expert på allt om amning är Internationella La Leche League (LLL). LLL konstaterar även att kvinnor som lever i utvecklingsländer som inte har tillräcklig kost kan producera mycket näringsrik bröstmjölk till spädbarn. Detta visar en viktig punkt om man vill gå ner i vikt under amning. Din kropp kommer att fungera först mot producera mjölk av hög kvalitet till ditt barn, vilket kan vara skadligt för dig, i stället för ditt barn.

Av den anledningen är det viktigt att du arbetar på ett sätt att gå ner i vikt under amning som uppfyller dina näringsbehov också. Den LLL rekommenderar att du inte kosten de två första månaderna efter en graviditet eftersom du återhämtar sig från ett fysiskt traumatisk händelse (förlossning) och du behöver denna tid för att etablera en god mjölk. Att äta för lite under de första månaderna kan påverka dig och ditt barn, och i de flesta fall är det mer viktigt att ditt barn upp i vikt under de första två månaderna än du ner i vikt.

Efter de första två månaderna kan du arbeta på sätt att gå ner i vikt under amning genom att äta en kost rik på protein, komplexa kolhydrater och mycket frukt och grönsaker. Glöm inte att dricka mycket vätska, ca 10-12 glas vatten om dagen. Kalori rekommendationer om att äta är mycket beroende av din storlek, nuvarande vikt och ram. Eftersom de flesta kvinnor har en check-up ungefär sex till åtta veckor efter graviditeten, diskutera hur mycket kalorier du bör äta med din läkare.

LLL rekommenderar att en säker viktminskning är omkring ett pund (0,45 kg) per vecka. Om du förlorar betydligt mer än så kan detta inte vara hälsosamt. Du kommer antagligen har man redan tagit bort något graviditet vikt under de första veckorna efter ett barns födelse. Detta innebär att kvinnor ofta kan gå tillbaka till nivån före graviditeten vikt inom cirka tre till sex månader, beroende på många faktorer, inklusive hur mycket du vunnit. Om din före graviditeten vikt var över medelvikt, det är okej att hålla förlora.

Måttlig motion är en annan viktig faktor för att gå ner i vikt under amning, och det kan vara bra för dig när du hanterar den stressiga moderskap . Om du kan få ut barnet på en promenad i ungefär trettio minuter till en timme, fem dagar i veckan, kommer du att vara mer framgångsrik i din viktminskning mål. Mycket ansträngande motion bör övervägas endast om viktminskning behov är omedelbara och avgörande för modern. Tala med din läkare om att driva en mer rigorös motionsprogram om det behövs.

Amning kan resultera i glupande hunger och törst och du bör inte bortse från detta även om du försöker gå ner i vikt under amning. Det är en bra idé att svara på din kropps signaler genom att äta när du är hungrig och dricker när du är törstig. Du kan fortfarande göra detta och samtidigt minska kalorier genom att välja livsmedel som är fettsnåla och hög halt av protein. När vi är hungriga vi ofta ber livsmedel som inte är så bra för oss, så beväpna dig med näringsrika mellanmål och måltider som inte innehåller tomma kalorier från hög fett och socker.

Slutligen ibland viktnedgång kan minska mjölk leverera, och det är yttrandet från de flesta medicinska organisationer i hela världen att barn som frodas bäst genom att vara exklusivt bröstmjölk under de första sex månaderna. Om du hittar din mjölk utbudet verkar vara otillräcklig för ditt barn och du försöker gå ner i vikt under amning, kan du skära kalorier för mycket. Du kanske vill rådfråga din läkare eller en god amning konsult för att ta reda på om ditt näringsintag är lämplig eller om den får en effekt på nivåerna mjölk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.