Hur väljer jag en barnpsykolog?

välja rätt barnpsykolog är mycket viktigt. Även vuxna är utsatta i någon form av terapi, kan barn anses vara ännu mer bräcklig. Att ha en pålitlig professionell som visas passa bra med ett barn är definitivt av värde. Det finns några saker att tänka på när du gör detta val, bland annat psykolog referenser, barn svar på de professionella och som reglerar filosofi om psykologi och barnuppfostran.

Vem som helst kan använda termen barnpsykolog i de flesta regioner. Det är inte skyddad, vilket betyder att det är väldigt viktigt att kontrollera referenser för en förälder som anser att en expert på barn och ungdomar krävs. Vad en person kan begära att få se bland annat intyg om att barnet psykolog har examen från ett program som specialiserat sig på barn och ungdomar psykologi. Detta skulle garantera större studie på området. Med detta sagt, det finns många utmärkta psykologer som arbetar med vuxna och barn, och vissa psykologer barn som inte är särskilt bra på att arbeta med barn.

Vad bör definitivt undvikas är en person som anser sig vara en barnpsykolog och inte har de studier som styrker detta. En ansedd psykolog kan göra anspråk på erfarenhet eller kunskap av att arbeta med barn. Men som en professionell artighet, de flesta psykologer som inte har den extra utbildning på doktorsexamen i barn-och ungdomsvården psykologi inte anspråk på att vara något de inte är.

tydligt och välja någon form av terapeut också om att välja komfort nivå. Detta kan inte alltid fastställas i början. Ett barn som inte kan svara väl till en psykolog: s närmanden, men vad föräldrar kanske vill titta på är hur experten justerar då barnet inte svarar.

Med tiden, många barn kommer att verkligen trivas med en barnpsykolog, men några är fortfarande ovilliga om att gå. Det är viktigt att uppmärksamma barnets förtegenhet och nonchalant ställa frågor som kan avslöja information om barnets missnöje med den professionella. Om svaret på barnpsykolog är mycket negativt och inte förbättras föräldrar bör inhämta någon annan för deras barn. Detta kanske inte är en relation som är värt att fixa.

När du arbetar med någon annan yrkesutövare som arbetar med barn är det viktigt att folk lyssnar på signaler att allt inte är bra. Den barnpsykolog bör kunna svara på frågor om frågor barnet väcker hemma. Beroende på inriktning, graden av samråd med föräldrar kan begränsas något av sekretessavtal, särskilt när tonåringar är kunderna.

Ett annat sätt att välja en psykolog är genom att intervjua dessa yrkesmän och höra vad de har att säga om ämnen som barnuppfostran och barns utveckling. Har dessa idéer funkar bra med nuvarande förälder strategier och filosofier? Eftersom psykologer kan ha mycket olika åsikter i dessa frågor, att hitta de människor som tycks vara eniga om föräldraskap och barn begrepp uppfödning kan vara användbara.

Andra praktiska överväganden kan påverka val. Det kan vara nödvändigt att hitta en barnpsykolog som är medlem av en viss hälso-plan, eller som kan nås via tillgängliga transportmedel. Kön kan vara ett viktigt val också, eftersom barn kan vara mer eller mindre komfortabla med ett visst kön, och detta kan särskilt stelna i tonåren.

Det kan hjälpa, om möjligt, att intervjua flera barnpsykologer verifierbara credentialing och göra en lista på vad som gillade /tyckte om varje. Andra föräldrar göra flera prova-på sessioner med utövare innan bestämt sig. När några av dessa yrkesgrupper finns tillgängliga, kan människor vidga också på nätet, titta på psykologer som inte har utbildning i barn-och ungdomsvården psykologi eller de kan utvärdera lokala licensierade kliniska socialarbetare, äktenskap och terapeuter familj och psykiatriker som har erfarenhet av barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.