Hur väljer jag det bästa supplementet?

Många tycker att ta kosttillskott kan vara ett enkelt och effektivt sätt att förbättra det allmänna hälsotillståndet och välbefinnandet, eller att rikta särskilda hälsobehov. Att välja den bästa tillägg är det nödvändigt att vara välinformerad. Detta innebär att göra dina läxor, och vet exakt vad kosttillskott du bör ta för vilka särskilda resultat. Dosering storlekar, möjliga interaktioner, och annan relevant information bör också övervägas.

Även om de flesta av dina vanliga näringsbehov bör komma från en balanserad kost, väljer många att ta en multivitamin-och multi-mineraltillskott varje dag . Andra vanliga tillägg inkluderar vitamin C, vitamin B, vitamin D, kalcium och omega-3, bara för att nämna några. Tillägg finns för praktiskt taget varje fråga under solen, inklusive att förbättra minnet, främja viktminskning, ökad energi och även öka muskelmassan. Vetenskapligt underlag för att bevisa eller motbevisa effektivitet tar kosttillskott är ofta motstridiga, men många tror på deras effektivitet. De flesta kommer inte att göra någon skada när de tas med en frisk individ, och i rätt dosering belopp, men undantag finns, till och samråd med en läkare rekommenderas alltid.

Om du söker några särskilda nytta av ett tillägg är det lämpligt att forska i tillägg att du funderar på att ta reda på vad deras avsedda ändamål. Eftersom många liknande tillägg som tillverkas av olika företag, kan det också vara till hjälp att gå online och läsa recensioner. Förvånansvärt många webbplatser som säljer vitaminer och andra kosttillskott erbjuda kunder möjligheten att se över produkten. Du kanske kan hitta kommentarer om ett visst tillägg: s effektivitet, eller avsaknaden därav, jämfört med andra liknande sådana. Var alltid noga med att läsa etiketten noga kontrollera angivna ingredienser och tillsatser. Personalen på många hälsokostbutiker är ofta ganska kunniga, och kommer att kunna hjälpa till.

Se upp med någon diet eller näringstillskott som lovar häpnadsväckande resultat, t. ex. att öka metabolismen och bränna fett för att främja snabb viktminskning. De flesta av dessa "mirakel" kompletterar helt enkelt inte fungerar, och vissa kan faktiskt vara farligt. Vid val av bästa kosttillskott, som med att välja andra poster som rör din hälsa, använd sunt förnuft och se till att tillägget inte kommer att interagera med andra läkemedel du tar. Bara för att något är "naturligt" betyder inte att det inte kan vara skadligt, eller orsaka en farlig interaktion.

Ofta är det bäst att välja och ta kosttillskott under ledning av en läkare. En läkare kommer att kunna göra tester för att avgöra om du har några bakomliggande medicinska frågor som måste behandlas, och då han eller hon kan rekommendera de bästa kosttillskott för dig. Det är också viktigt att komma ihåg att även den mest kosttillskott inte kan ersätta en hälsosam kost och livsstil, och bör användas tillsammans med, inte istället för en övergripande hälsosamt sätt att leva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.