Hur väljer jag det bästa handleden doktorn?

Det finns ett antal saker att tänka på när man väljer en handled läkare. En handled läkare är en specialist som har fått särskild utbildning i behandling av hand och handled, och som är uteslutande inriktat på detta område av kroppen. Denna specialisering innebär att patienterna får den bästa och mest uppdaterade vård för hand och skadade handleden. Oavsett om man är en professionell idrottsman som behöver komma tillbaka i funktion eller en kontorist kämpar med karpaltunnelsyndrom, en handled läkare kan ge den högsta nivån på vården.

handleden läkare kan komma från en bakgrund inom ortopedi, plastikkirurgi eller allmän kirurgi. De fullföljt utbildning för sitt område av kirurgiska specialiteter, och sedan slutföra en gemenskap i hand och handled kirurgi. Även om en handled läkare kommer inte nödvändigtvis alltid att rekommendera operation om den är mindre invasiva behandlingar finns tillgängliga, många patienter söker sig till en handled läkare när de är i behov av kirurgi, och därmed ett samråda brukar sluta i en plan att operera.

När en patient remitteras till en handled läkare är det en bra idé att få en lista på läkare som specialiserat sig på hand och handled operation i området, helst genom en professionell organisation. Branschorganisationer ange kontaktinformation för sina medlemmar på beställning, och kommer också att ge människor information om kraven för medlemskap så att presumtiva patienter känner till standarden deras läkare hålls som.

En annan källa till information är en praktiserande läkare som kan erbjuda rekommendationer. Om till exempel en ortoped berättar en patient för att en fråga är komplex och behöver uppmärksamma en handled specialist kan patienten be om rekommendationer. Läkare betyg tjänster kan ett annat alternativ.

Med en lista med kirurger i hand, kan patienterna göra en del efterforskningar för att se hur länge de har praktiserat. Kirurger kan också ha publicerat artiklar som ger information om vilka typer av operationer de är mest intresserade av, som kan påverka en patients val. Patienterna bör också planera för att träffa flera handleden läkare för att intervjua dem. Patienterna bör fråga vad för slags svarsfrekvenser kirurgen har, hur kirurgen planerar att vända sig till operation, oavsett om alternativ finns tillgängliga och vilka riskerna med kirurgi. En bra handled läkare kommer att vara glada att svara på frågor och ta så mycket tid med patienten som behövs för patienten att känna sig bekväm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.