Hur tar jag hand om passerat medicin?

Har du gamla eller utgångna läkemedel tynar bort i din medicin skåp? Om så, du är inte den enda. Nästan alla av oss har frågor på våra hyllor som inte längre är användbara. Problemet är att vi inte vet vad de ska med dem. Spola dem i toaletten? Kasta dem i soporna? Vad är det säkraste alternativet?

Många människor har och kommer att fortsätta att kasta ut medicin i soporna. Vi nu vet dock att läkemedel får faktiskt in vår mark, skapa en miljöfara. Andra tenderar att spola alla föråldrade läkemedel. Detta ansågs vara den bästa metoden eftersom det inte fanns någon risk för att barn och husdjur oavsiktligt intag av tabletter. Flushing medicin presenterar också en miljöfara. I själva verket har spår av vissa mediciner faktiskt hittats i vatten.

Så, om vi inte kan slänga ut medicin och vi kan inte spola dem, vad kan vi göra för att de är om hand i?

Det finns flera alternativ. Det första är att kontakta ditt apotek. Många apotek har nu drog återvinningsprogram på plats. Vissa ta tillbaka det när som helst, andra hålla regelbundna enheter för att samla ut medicin. Hursomhelst, kommer de att ta tillbaka din passerat medicinering och se till att de är omhändertas på rätt sätt. Om apoteket inte tar tillbaka din gamla läkemedel kan han eller hon får ha en suppleant rekommendation. Om han eller hon har inga råd, ring runt. Ett annat apotek i området kan ta ut medicin.

Ett annat alternativ är att ta några gamla piller och pulverisera dem. Tillbaka till sina barnsäker behållaren och placera behållaren inuti flera tjock plast zip lock påsar eller en tjock plastbehållare. Detta kan nu kastas in i hushållsavfallet. Det finns flera problem med denna metod, dock. Många människor gillar inte att slösa bort sina påsar och behållare. Plast är inte alltid brytas ned så lätt, om alls. Dessutom finns det fortfarande en chans läkemedlet kan läcka ut och utgör en fara. Dessutom är en sak vi inte behöver mer deponering.

Sedan löpte ut medicinen anses vara farligt avfall, står det att resonera bör det kasseras som sådan. Kontakta din lokala farligt avfallsanläggning se att dess rekommendationer. Om din ort har en hemsida, det finns förmodligen instruktioner om hur man gör med farligt avfall. Se om läkemedel finns med. Om det är, kan du få antingen den till farligt avfall webbplats eller att ställa ut för att plocka upp på anvisad dag. Även om ingenting är noterat på webbplatsen kan du ringa möjlighet att antingen se om det är något man hanterar, eller om den har en rekommendation.

Slutligen finns det organisationer som donerar ut medicin till tredje världen länder. Även om din medicin kan ha löpt ut, kan det fortfarande vara bra länge sedan den tryckta datum. (Endast sjukvårdspersonal kan avgöra detta. ) Istället för att tyna bort i medicinskåpet, varför inte skänka den där det kommer att bli till god användning? En sökning på Internet ger dig med sådana organisationer.

Om du har medicin sitta för länge sedan upphört att gälla ska du vara uppmärksam på alla de alternativ som du har innan du dumpa den i papperskorgen eller flush det i toaletten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.