Hur många Neurotransmittorer finns det?

en signalsubstans är en specialiserad budbärare kemikalie som överför eller skickar information från en typ av cell till en annan. Forskarna har lyckats identifiera drygt 100 signalsubstanserna i den mänskliga hjärnan ensam, men mycket tyder på att vi har betydligt mer än detta antal. En olycklig aspekt av att inte kunna identifiera alla signalsubstansen celler är att forskare, särskilt för de som utvecklar läkemedel handla om specifika bud celler, kan inte alltid avgöra varför och hur läkemedel fungerar eller inte fungerar.

Du är antagligen känna till några av de identifierade signalsubstansen namn. Dessa inkluderar dopamin, GABA, serotonin, acetylkolin och noradrenalin. Alla dessa utför vissa specifika funktioner i kroppen. Till exempel serotonin anges i humöret stabilitet, känslomässig reaktion, samt temperaturkontroll. Acetylkolin är en signalsubstans som gör det möjligt för den person som uppsåtligen eller frivilligt använder hans eller hennes muskler. Samtidigt som forskare kan föreslå de eventuella effekterna av vissa neurotransmittorer, de inte bara inte har identifierat dem alla, men också långt ifrån att bestämma alla effekter av budbäraren celler som har identifierats.

Detta är mycket tydligt när människor får mediciner som skulle ha en effekt på en neurotransmittor. En mängd narkotika inriktas på att hindra kroppen från att använda serotonin för snabbt och kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI). SSRI-preparat som oftast används för behandling av depression, och är till hjälp för att förhindra kroppen från att använda serotonin för snabbt. När detta neurotransmittorn i större utbudet i hjärnan det tenderar att lyfta humöret, och du har förmodligen hört namnen på några av de gemensamma SSRI som Prozac ®, Zoloft ® och Paxil ®.

Teoretiskt om serotonergt var de enda neurotransmittorn ansvarar för depression, skulle dessa läkemedel behandla alla. Men många människor med depression svarar inte på SSRI. De kan i stället svara på läkemedel som verkar på GABA, dopamin eller noradrenalin. Vissa människor har provat alla dessa mediciner avsedda att lindra depression och fortfarande inte svarat på behandling. Uteblivet svar på behandling föreslår vi inte till fullo förstår vilken roll signalsubstanserna i depression, och det kan finnas oidentifierade budbärare att skapa förutsättningar som deprimerad eller orolig stater.

Eftersom vi inte förstår den exakta mekanismen för varje signalsubstans eller det verkliga antalet av alla som finns, vi kan inte heller förstå hur läkemedel, livsmedel eller miljöfaktorer kan påverka dessa kemiska budbärare. Vetenskapsmän och forskare måste göra kvalificerade gissningar baserade på vad som är känt, men överflödet av okänd information om dessa celler motsvarar dessa teorier för att försöka spela dart i totalt mörker. Ibland gissningar är ganska bra, SSRI-preparat till exempel är ganska effektivt för många människor. Andra gånger dessa teorier inte fungerar, eftersom vi gissa om vad som är väsentligt oupptäckta territorium, och vi har ingen aning om vilka andra effekter kan orsakas av att höja eller sänka nivåerna av vissa kemikalier som bildas i kroppen.

Mekanismen och identifiering av signalsubstanserna är fortfarande ett bördigt område studier inom naturvetenskap. Om vi kunde veta exakt hur många av dessa bud som vi har, och exakt hur de fungerar, samverkar med varandra och kör kroppen, kan vi kanske att effektivt utveckla läkemedel för att behandla många villkor. Fram till dess är utbildad gissningar åberopas av naturvetenskap och medicin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.