Hur kan jag stoppa mitt hår från gallring?

Under årens lopp har det funnits många myter om gallring hår. Har forskare nu visat att "tilltäppt" hårsäckarna och dålig hårbotten omlopp inte orsaka håravfall. Dessutom har forskarna också funnit att hatt eller hjälm inte leder till håravfall.

Tyvärr, genetik står för mer än 90% av alla fall av män och kvinnor med tunt hår. Sjukdom, stress, dålig kost, och vissa mediciner receptbelagda kan också förvärra håravfall. Men håravfall som kan hänföras till en av dessa faktorer är generellt sett mycket lättare att behandla än gallring hår som är uteslutande ett resultat av genetiska influenser. Att tala med en läkare eller hudläkare kan hjälpa dig att avgöra vad som orsakar ditt håravfall.

Den medicinska termen för håravfall som orsakas av håravfall är alopecia. Vissa personer som lider av håravfall börjar märka håravfall hos de tidiga tonåren, men de flesta håravfall inte sker förrän 30-talet eller 40-talet. Håravfall är vanligare bland män, men vanligtvis orsakar större stress för kvinnor som har väckts att misstänka att deras hår är en viktig del av deras kvinnlighet.

Håravfall orsakas av håravfall kan inte botas, men flera icke-kirurgisk behandling finns tillgängliga. Rogaine märke hårvårdsprodukter, som innehåller en minoxidil flytande lösning, finns tillgängliga över disk i versioner som beretts för både män och kvinnor. Män som lider av håravfall kan ha lämpliga resultat med receptbelagda läkemedel finasterid, som säljs under varumärket Propecia. Kortikosteroider injektioner, tabletter eller krämer skrivs ibland ut för patienter som lider av ihållande håravfall som inte har svarat på andra alternativa behandlingar. Dessa behandlingsmetoder kräver ett åtagande att ständigt använda, kommer dock att eftersom varje förbättring av håravfall vändas efter behandlingen avbryts.

Även den typ av hårvårdsprodukter som du använder kan göra det lättare att styla ditt hår kan produkterna inte bromsa eller stoppa processen håravfall. Kan dock dålig kvalitet schampo, balsam, och hjälpmedel styling orsaka hår brott som ibland kan misstas för håravfall. Om du besväras av håravfall, att byta till frisör vård av god kvalitet produkter kan vara en god investering.

Hårtransplantation och hårbotten minskning kirurgi kan användas för att behandla håravfall. Men dessa behandlingar är dyra, smärtsamma och medför allvarliga risker. De flesta experter kommer bara rekommendera kirurgi om andra behandlingsmetoder har misslyckats och du känner att håravfall är att ha en betydande inverkan på din livskvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.