Hur kan jag Minimera graviditetsillamående?

Morning sjukdom inträffar med varierande svårighetsgrad hos gravida kvinnor. Även om det är normalt upplevs mest under den första trimestern kan det finnas kvar under en graviditet orsakar illamående eller kräkningar. Känsla illamående under graviditeten är inte begränsat till morgonen som namnet "graviditetsillamående" innebär. Många kvinnor tycker att de är mer illamående eller fysiskt sjuk strax efter att stiga upp ur sängen, men att under någon tid på dygnet, vissa luktar eller smakar av vissa livsmedel kan utlösa magen bekymmer.

För att minimera graviditetsillamående inte använder något receptbelagt läkemedel eller över disk mot illamående läkemedel såvida du göra det under ledning av din läkare. Dessa kan skapa problem i utvecklingen av ditt ofödda barn och deras fördelar måste vägas mot riskerna med att använda dem. Men om du har våldsamma och frekventa kräkningar, bör du diskutera definitivt detta med en läkare. En del kvinnor verkar vara särskilt utsatta för mycket aggressiva former av graviditetsillamående och kräva medicinsk behandling så att de förblir friska och har rätt kost under graviditeten.

Det finns några saker som kan bidra till att minimera lätt illamående. Dels kan stiga inte från sängen utan att äta ett par kex eller salta pinnar på morgonen. Det är bäst att hålla en stash av din säng. Om du kan dricka lite mjölk och har en villig medhjälpare, be någon ge dig ett glas mjölk på morgonen innan du stiger ur sängen. Eftersom näringsbehov en gravid kvinna förändras under graviditeten, är det tänkt att lågt blodsocker efter flera timmars sömn och fasta kan graviditetsillamående värre.

Det kan hjälpa att ha ett litet mellanmål innan sova. Håll mellanmål ljus, för mycket mat på natten kan översättas till graviditetsillamående nästa dag, eller matsmältningsbesvär under natten. Ett par kex eller salta pinnar brukar räcka, med kanske ett glas mjölk eller en liten yoghurt.

Du kanske också minimera graviditetsillamående med ingefära. En del tyder på ginger ale, men egentligen, även en knappa mängd ingefära i en kopp varmt vatten kan dämpa illamående. Vidare försök inte äta mat som gör du mår illa. Vissa läkare teoretisera att gravida kvinnor är särskilt känsliga för gifter i livsmedel under graviditeten. Om något gör dig illa, och detta kan variera oerhört, försök inte äta det eller om du sannolikt kommer att bli sjuk. När du kan, fråga andra i hushållet för att hjälpa dig genom att inte förbereda mat som gör dig att känna dig sjuk. Till exempel om lukten av kaffe orsakar illamående eller kräkningar, be en make att byta till te, kakao eller snabbkaffe.

Den främsta orsaken kvinnor blir sjuka är på grund av ytterligare nivåer av hormoner , särskilt östrogen i kroppen när de är gravida. Vissa kvinnor tycks ha en större negativ reaktion på detta än andra, och kvinnor som har varit mycket sjuka med en graviditet, kan ha senare graviditeter utan mycket sjukdom. Generellt få kvinnor som används för att hormonerna efter ett par månader och tycker att de flesta graviditetsillamående symtomen försvinna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.