Hur får jag gratis receptbelagda läkemedel?

Även kostnader för vissa receptbelagda läkemedel kan verka överväldigande, särskilt för dem som behöver en hel del av dem eller som är med fasta inkomster, finns det några ställen att vända sig till för hjälp. I vissa fall kan dessa program att kunna erbjuda gratis receptbelagda läkemedel. I andra fall kan de bara erbjuda en rabatt, men kanske en viktig en. Därför dem som letar efter gratis receptbelagda läkemedel bör överväga alla alternativ.

För det första att hitta gratis receptbelagda läkemedel för dem som har en drog plan för sitt försäkringsskydd kan vara ett mycket lättare perspektiv. Den mesta tiden kommer dessa endast betala en procentsats av den faktiska lagförslaget, eller åtminstone kräva en co-betala, men vissa program erbjuder helt gratis receptbelagda läkemedel, särskilt för generiska läkemedel. Att hitta ett sådant program som erbjuder denna förmån för kända varumärken läkemedel skulle vara mycket elit täckning, som de flesta gör det inte.

För dem vars Försäkringen gäller inte erbjuda denna täckning, eller som är helt oförsäkrade när det gäller få mediciner beträffar, kan det finnas andra alternativ. Många läkemedelsföretag erbjuder program för att hjälpa till med receptbelagda läkemedel kostnader för dem som inte har råd. En läkare kanske kan ge några råd på detta område. Om rimliga priser är en fråga, tala om för läkaren så. I vissa fall kan läkemedlet ordinerats kommer från en annan tillverkare, men vara lika effektivt, om läkaren vet av ett program patienten kan ansöka om. Ansökningsprocessen innebär att skicka information direkt till drogen tillverkaren.

Vidare i USA, för dem som uppfyller kraven, kan det finnas statliga stöd tillgängligt i form av Medicaid eller Medicare. Medicare får inte helt fri i den meningen att vissa kvalifikationer måste uppfyllas och det finns oftast en premie kostnaderna. Det är dock Medicaid ett helt gratis program för dem som uppfyller riktlinjerna inkomst stödberättigande där få gratis receptbelagda läkemedel kan vara möjligt. En stat Department of Human Services eller sociala tjänster kontor bör kunna ge råd och starta ansökningsprocessen.

Även för dem som bor utanför USA, kan det finnas andra program för att hjälpa människor få gratis receptbelagda läkemedel. De länder med ett statligt drivna sjukvården kan vara särskilt skicklig på att hjälpa medborgarna får de mediciner de behöver. Kommer dock att även länder med privat sjukvård modeller har oftast någon typ av stöd som finns tillgängliga för de fattiga och andra som kan komma i fråga för vissa skäl.

Oavsett hur situationen bör enskilda förstå att valet inte att ta medicin på grund av receptbelagda läkemedel kostnader kan vara en mycket riskabel sak att göra. Även om det inte finns någon valfrihet för gratis receptbelagda läkemedel, många stater erbjuder rabatter för läkemedel och rabatter kan även finnas på länsnivå. I många fall finns det ingen anledning varför någon skulle betala fullt pris för medicinen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.