Hur Snabb Gör mänskliga Fingernaglar växa?

Svaret på denna fråga är faktiskt lite komplicerad. Ökningstakten av mänskliga naglar varierar beroende på person, spiken i fråga, och den tid på året. Som en allmän regel, mänskliga naglar växa mellan halv tum (en centimeter) och fyra inches (10 cm) per år, och ett antal saker kan påverka tillväxttakten. Förresten, naglarna växer ungefär fem gånger så snabbt som tånaglar, för dem som är nyfikna.

Bland de många faktorer som påverkar tillväxttakten är ålder. Yngre människor tenderar att öka sina fingernaglar snabbare, särskilt om de äter hälsosam, varierad kost. För att förbättra styrka och utseende naglar, kan människor konsumera gelatin, som kommer att bidra till att skapa tjockare, starkare naglar. Gelatin kan också bidra till hår hälsa samt, även om det inte kommer att avsevärt påverka tillväxttakten för människohår. Dietary obalans kan orsaka spotting eller åsar på naglarna, och en överbelastning av vissa toxiner kan också få konsekvenser för spik tillväxt och utseende.

Man måste också överväga finger när man tittar på graden av spik tillväxt. Längre fingrar tycks växa spik material snabbare, liksom fingrarna på den dominerande handen. På de flesta människor växer långfinger den dominerande handen en spik snabbast, medan tumme eller pinky av andra sidan har den långsammaste takt av spik tillväxt.

Mänskliga naglarna förefaller att öka snabbare under dagsljus, vilket innebär att de också växa mer under sommaren, när dagtid ökar. Som mänskliga naglar växer kan de formas med putsning, en teknik som även kan användas för att förstärka kanten av spik genom att klippa bort tunna, trasiga material på naglar och nagelband. Vissa tycker också att olja sina naglar för att hålla dem fullt hydrerad, eller att använda spik-förstärkning lösningar om de har särskilt tunt eller urkärnade naglar.

Tvärtemot vad många tror, inte människors naglar inte fortsätta att växa efter döden. Illusionen av växande naglar som skapats av uttorkning som den mänskliga kroppen-upplevelser efter döden. Eftersom kroppen torkar börjar mjukdelar att krympa och dra bort, vilket kan göra det se ut som om håret och naglarna har vuxit. Den krympande vävnad kan också utsätta tänderna, vilket förklarar varför de döda verkar vara flinade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.