Är det möjligt att få ett gratis ultraljud?

Det finns många omständigheter under vilka människor kan få tillgång till ett gratis ultraljud, beroende på den region där de bor. Om en läkare rekommenderar en studie ultraljudsundersökningar och en patient inte har råd med det, han eller hon säkert fråga om gratis eller till låg kostnad alternativen innan du väljer bort den imaging study helt och hållet. Många länder har program som är utformade för att hjälpa låginkomsttagare enskilda tillgång till medicinsk vård de behöver, och i vissa samhällen kan ytterligare tjänster görs tillgängliga.

För folk som bor i länder med nationaliserade enda planer betalare hälsa, vilket är fallet i stora delar av Europa, är ultraljudsundersökningar vanligtvis omfattas av det nationella hälsoprogrammet. När en läkare beställer ett ultraljud undersökning kan patienten få en förfrågan till en klinik som hanterar ultraljud, eller läkaren får utföra imaging study i hans eller hennes kontor. Eftersom ultraljud är vanligen anses nödvändiga ur medicinsk, bör patienter ha några problem att få ett ultraljud i deras nationella sjukförsäkringssystem.

I områden där människor inte har tillgång till en nationaliserad hälsa plan finns det flera alternativ för gratis ultraljud. Regeringen program som ger sjukförsäkring till folk med låga inkomster kommer ofta att omfatta medicinskt nödvändig ultraljudsundersökningar, såsom obstetrisk ultraljud för gravida kvinnor. Gravida kvinnor som inte är berättigade till dessa program kan kanske få en gratis ultraljud från en graviditet centrum eller en klinik om de kan bevisa att de har begränsad förmåga att betala.

Privata försäkringsbolag kan man i allmänhet betala för ultraljud studier när de beställs. Även tekniskt sett inte "gratis", på grund av kostnaderna för att upprätthålla en privat försäkring plan, att patienten oftast inte ut direkt för ultraljudsundersökningar när det kan tas ut från ett försäkringsbolag. I händelse av att ett försäkringsbolag förnekar betalning kan patienter överklagade avslaget och kräva att försäkringsbolaget täcker ultraljud, så länge det ansågs medicinskt nödvändigt. Efter att ha sjukförsäkring är mycket rekommenderas, eftersom det kan minska sjukvårdskostnaderna betydligt.

Flera regioner har också särskilda program för hälsovård för särskilda villkor, finansieras med bidrag och stöd från regeringen. Någon med en kronisk sjukdom som kräver regelbundna undersökningar ultraljud för övervakning kanske kan få hjälp genom ett sådant program, vilket kan gravida kvinnor. Information om program som erbjuder gratis ultraljud och andra medicinska tjänster till människor i nöd kan ofta erhållas från socialarbetare och läkare. Några av dessa program löper kringströvande gratis ultraljud och medicinska program-examen, vanligen med hjälp av en lastbil eller släpvagn att tillhandahålla medicinska tjänster i landsbygdsområden eller i områden där människor har svårt att få vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.