Är Natural Cosmetics Really "Natural"?

Det finns en ökande tendens bland konsumenterna att avstå från kemisk-lastad makeup till förmån för mer naturlig kosmetika. Anledningen till denna rörelse är huvudsakligen baserad på hälsa tvivelaktiga ingredienser. Även konsumenternas medvetenhet har avancerat, har märkningsnormer inte förbättrats mycket sedan 1930-talet. I själva verket finns det ingen officiell definition för begreppet "naturlig" i kosmetikaindustrin, vilket kan göra det svårt att veta säkert om många naturkosmetika är i själva verket naturligt alls.

I USA har Federal Food, klassificerar Drug och kosmetiska lagen (FD C) av 1938 en produkt som en kosmetisk om det är avsett att förbättra eller förändra utseende utan att påverka fysisk struktur eller system organ, i annat fall den skulle klassificeras som en kosmetisk produkt och ett läkemedel. Förutom parfym, deodorant och lotion, kosmetika innefatta vanligt full av makeup produkter. Detta gäller därför FD C lag för vätska, pulver foundation, ansikts-pulver, mascara, ögonskugga, rouge och läppstift. Det gäller också i vissa råvaror som används för att tillverka produkten.

Det kan vara frestande att tro att den amerikanska federala Drug Administration, som utarbetade FD C lagen, övervakar införlivandet av ingredienser och allmän säkerhet hos kosmetika innan han blev tillgänglig för konsumenterna. Tyvärr är detta inte fallet. I själva verket är kosmetiska tillverkare inte skyldiga att registrera sina produkter eller lämna någon säkerhet information om de ingredienser som används för att göra dem. Kombinera detta med bristen på definition för begreppet "naturlig" och tillverkarna är fria att märka sina produkter som naturliga kosmetika, även om de inte är det.

Så, naturkosmetika egentligen naturligt? Svaret på den frågan är tvåfaldigt: Vissa är, vissa inte. Att lära sig att skilja mellan verkligt naturligt kosmetika och som grundas på artificiella ingredienser ligger i möjligheten att dechiffrera etiketter. För det första förstår att nästan alla naturliga kosmetiska fortfarande kan innehålla en liten del av icke-naturliga ingredienser i form av emulgeringsmedel eller konserveringsmedel. I själva verket mest renommerade tillverkarna ge detta till känna genom att ange att en produkt är "95%" eller "99%" naturlig på etiketten.

Nästa sak att leta efter är enligt formeln. Majoriteten av naturkosmetik idag är gjorda av enkla material, det vill säga mark mineraler och pigment som kommer från jordskorpan. Men införandet av ingredienser som gäller ett återkallande hög lektioner skolan kemi bör höja ett ögonbryn. De vanligaste ingredienserna för att undvika är natriumlaurilsulfat, propylenglykol, Diazolidinyl urea och parabener som prefix "Butyl", "metyl," eller "Ethyl". Dessutom kan syntetiska dofter maskeras av helt enkelt "doft" som återfinns i förteckningen över ingredienser, och artificiella färger kommer att visas som FD C eller D C följt av ett tal.

Naturkosmetik, å andra sidan att annulleras av de flesta eller alla av de ovannämnda ingredienserna. Förutom naturliga mineraler, är det mer sannolikt innehåller botaniska extrakt, eteriska oljor och naturliga konserveringsmedel såsom Grapeseed extrakt och vitamin E. Slutligen bör ordningen på ingredienserna också övervägas eftersom detta tyder på total koncentration i produkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.