Är Abstinens bara utbildning fungerar?

Abstinens bara undervisning hänvisar till sexualundervisning program som lär barn, som ofta börjar vid 5 eller 6 klass och utvecklas genom gymnasiet, att avstå från sex, vanligtvis tills äktenskapet, är en bättre plan än att vara sexuellt aktiva. Dessa program tenderar att lämna ut någon utbildning om födelse kontrollmetoder och bara fokusera på de skäl tonåren bör inte vara sexuellt aktiva. Även om det är svårt att inte hålla med om att tonåringar skulle klara sig bättre om de väntade tills de var mogna nog att engagera sig i sexuella relationer av något slag är det svårt att ifrågasätta typer av problem avhållsamhet bara utbildning har skapat. Olika program som stöder avhållsamhet är de enda som finansieras av den amerikanska regeringen i skolmiljö, och resultat från sådana program tyder på att framgång är minimal och att det finns skadliga faktorer som är förknippade med denna metod i undervisningen.

Det kan inte ostridigt att när en tonåring överensstämmer med rekommendationerna i avhållsamhet bara utbildning, de kommer definitivt inte att risken för graviditet eller få sexuellt överförbara sjukdomar (STD). Även i program som lär ut om födelsekontroll, utbildning om avhållsamhet är tillgänglig och tonåringar uppmuntras att avstå. Tyvärr kan man inte säga att eftersom avhållsamhet endast utbildningsprogram inleddes i skolorna på 1990-talet, att de kraftigt har reducerat tonåring sexuell aktivitet. Dessutom kritiker av programmet i skolorna pekar också på missvisande om Felfrekvens av preventivmedel för att skydda mot oönskade graviditeter eller sexuellt överförbara sjukdomar.

A 2007 amerikanska kongressens studie om avhållsamhet bara utbildning inte har funnit att delta i dessa program hade signifikant minskade antalet tonåringar har sex. I en kontrollerad studie, barn som deltog i programmet och barn som inte båda hade samma procentuella sexuell aktivitet (inom ett par procentenheter). Ungefär hälften av deltagare och icke-deltagare var sexuellt aktiva med 16. I varje grupp var de barn som har bedrivit samlag ungefär lika benägna att använda preventivmedel. Båda grupperna visar en oroande utveckling, dock. Varken grupp används preventivmedel till en önskvärd nivå, och detta har många medicinska berörda föreningar.

Många grupper kritisera program, med det största problemet att underlåtenhet att undervisa om preventivmetoder bidrar till problem i USA, framför allt en ökning av kontraktion av sexuellt överförbara sjukdomar och i synnerhet aids, och en av de högsta tonårsgraviditeter satser (cirka 900. 000 graviditeter per år) i ett utvecklat land. Det bör noteras att graviditeten har ökningen gått långsammare sedan avhållsamhet endast utbildningsprogram började. De viktigaste kritikerna av denna utbildning plan är följande: The American Medical Association, American Psychological Association, American Public Health Association, National Association of School Psykologer och American Academy of Pediatrics.

Många grupper rekommendera avhållsamhet bara utbildning har sina goda sidor och håller det bör vara del av något kön ed program. Förespråkar avhållsamhet och undervisning om olika sätt att säga nej, att avstå och vänta är utmärkta också. Vissa grupper rekommendera en tvådelad strategi, undervisar avhållsamhet först, men undervisa om preventivmetoder också. Det framgår av studier att avhållsamhet enbart utbildning inte förhindra alla ungdomar från att ha sex, och att många tonåringar att ha sex utan att åtnjuta skydd för att förhindra graviditeter eller sexuellt överförbara sjukdomar. Kritikerna ovan nämnda rekommenderar tvådelad strategi så att tonåringar som väljer att ha sex ha mer information gränsa intill hur man gör sex säkrare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.