Vilket är renare, duscha eller bada?

Bad kan ge ett underbart sätt att koppla av, och även en tid för att ge näring åt andan. Men många oroar sig för att de inte får helt rent under badet, och istället känna en dusch är mer effektiv för grundlig rengöring. De flesta experter är överens om att duscha är renare metod kan dock ett få samma resultat från bad med ett par enkla steg.

Stepping direkt ur ett badkar, särskilt om man tagit ett bubbelbad och tvättas håret: en fortfarande har kvarstående tvål på kroppen. Vad bra, är en huvudsakligen sitter i vattnet där en har tvättat bort smutsen. Duscha, omvänt, tenderar att tvätta bort smuts från kroppen, och enkelt bli av med vatten vid direkt avlopp. Om man är särskilt smutsig kan det vara klokt att duscha bort överflödig smuts innan bad.

Badplats följt av en snabb dusch för att skölja bort smuts och eventuella ackumulerade tvål, kan också få en så ren som bara duschar. En del områden kommer sannolikt att få renare från blötläggning än från en snabb dusch, särskilt de områden som under nageln sängar.

Bad, kan dock orsaka problem för vissa personer med känslig hud. Det kan orsaka irritation i slidan eller penis hos små barn, och kan bidra till jäst infektioner hos kvinnor. Barn med särskilt känslig hud kanske föredrar att duscha när de är gamla nog, och bör i synnerhet inte bada i skumbad, som tenderar att orsaka de mest hudirritation.

Badplats med lockande dofter och oljor kan fortfarande göras för dem med känslig hud genom att testa produkter på ett litet område av huden först. Vad bra, naturliga produkter från naturliga livsmedel eller hälsokost butiker är mindre benägna att orsaka irritation, även om vissa kanske bara hitta handling av blötläggning irriterande för huden.

Om en man föredrar bad, dusch, kan man investera i en lös Duschmunstycket, som kan dras ner och användas för att duscha av kroppen och håret innan spännande badet. Detta ger älskare av bad ett sätt att koppla av, och även att få duscha rengöra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.