Vilka är symtomen på uttorkning?

Den mänskliga kroppen består av cirka 70% vatten som är avgörande för en väl fungerande kropp. Dehydrering uppstår när nivån på vatten i kroppen har minskat. Kemiska ämnen i kroppen såsom salt och kalium sjunker till en oregelbunden nivå under uttorkning. Det tar bara en mycket liten minskning i procent av kroppens vattennivån för torkning för att ställa in Symtomen vid uttorkning beror på den mängd vatten som har försvunnit. Dessa symtom är törst, yrsel, trött, med huvudvärk, torr hud, läppar eller mun, torra ögon, och mörkare, mer koncentrerad urin.

De huvudsakliga symtomen på uttorkning är yrsel, slöhet, torra ögon och torr mun. Förvirring kan ställa in som kan irritabilitet och humörsvängningar. Det kan också finnas en minskad aptit och en brännande känsla i magen.

Dehydrering kan också resultera i dålig urinproduktion och urin som är mörk till färgen. Huden kan bli torr och lös elasticitet. Ögonen kan bli torra och händer och fötter kan bli klibbig. Den drabbade kan också klaga på huvudvärk.

Den grad av uttorkning kan variera. Mild uttorkning kännetecknas generellt av en förlust på cirka 1 till 2% av kroppsvätskor som lätt kan korrigeras genom att dricka mer vätska. Måttlig dehydrering, eller en förlust på cirka 3 till 5% av kroppsvätskor, kan vara ganska märkbara och kan resultera i en känsla av svaghet och letargi.

Allvarlig uttorkning, eller en förlust på cirka 10% av kroppsliga vätskor, är extremt farligt. Underlåtenhet att behandla bryta dehydrering kan vara livshotande. Lider av avskilja dehydrering bör sannolikt läggas in på sjukhus för att få tillräckligt re-hydrering via ett intravenöst dropp.

Diagnos dehydrering kan fastställas på grundval av en blod och urin analys eller kan avslöjat helt enkelt genom att observera några av de synliga symptom på uttorkning.

vätskeförlust kan orsakas av många saker. Sjukdom, varma klimat och motion kan orsaka överdriven vätskeförlust. Den sjuka, äldre och barn är särskilt känsliga för uttorkning och bör därför dricka mycket vätska. Men även friska vuxna bör dricka mycket vätska. I själva verket rekommenderas ofta att man ska dricka åtta glas vatten om dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.