Vilka är fördelarna med en Diabetic Diet?

Diabetic diet har många hälsofördelar, även för icke-diabetiker. Diabeteskost är först och främst ett balanserat och detta är viktigt för alla eftersom få det rekommenderade dagliga intaget av protein, fibrer, är vitaminer och mineraler som är nödvändiga för god hälsa. När diabetes människor äter med några timmars mellanrum stora fluktuationer i blodsockernivån är oftast förhindras. Balanserad blodsockernivå är viktiga eftersom kontrollen blodsocker kan leda till medicinska komplikationer, koma och död.

Att begränsa den mat som innehåller socker är viktigt i en diabeteskost. Detta är också önskvärt för icke-diabetiker, som livsmedel med raffinerat socker ofta saknar näringsämnen och kan leda till viktökning eller andra hälsoproblem. Även hälsosamma livsmedel som frukt, mjölk och stärkelse med naturligt socker är begränsade i diabetes diet eftersom en för stor i portioner av dessa livsmedel kan höja blodsockret. De kolhydrater som finns i stärkelse, frukt, mjölk och socker bryts ned till socker i kroppen och har en tendens att höja blodsockret.

Going alltför länge utan att äta orsakar blodsockret blir för lågt. Av denna anledning inkluderar en diabeteskost alltid regelbundna nyttiga snacks. Det kan inte nog betonas att en diabetiker kost är balanserad för att skapa en balanserad blodsocker i kroppen. Friska småätande är även viktigt för icke-diabetiker, eftersom de kan också uppleva dalar i blodsocker som kan få dem att känna sig trött eller har huvudvärk. Mid eftermiddag är en tid då många människor behöver ett näringsrikt mellanmål för att hjälpa balansera sina blodsockernivåer.

Genom att följa en diabeteskost får många människor att faktiskt kunna förhindra eller kontrollera diabetes. Många studier visar att genom att äta en mängd nyttig mat i rimliga portionsstorlekar fördelas över hela dagen, får diabetes förebyggande möjligt. Dessutom förbrukar en diabeteskost kan minska eller förebygga komplikationer av diabetes, såsom öga, nerv-, hjärt-och njursjukdomar. Diabetic diet man fokuserar på att välja fettsnål mat, äta fisk flera gånger i veckan och välja fullkornsprodukter över vita raffinerade korn. Att uppnå och bibehålla en lämplig kroppsvikt är också viktigt att förebygga och bekämpa diabetes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.