Vilka är effekterna av en jod allergi?

jod allergi skulle vara en direkt reaktion på jod på huden eller jod injicerat i en kontrast färgämne för att bättre röntgenstrålning. I allmänhet sådan exponering skulle leda till omedelbar anafylaktisk chock för dem som är allergiska. En patient kan visa mycket ansträngd andning och tunga eller svalg kan svullna. Behandlingen är en injektion med adrenalin för att stoppa histamin reaktionen.

verkliga jod allergi är utomordentligt sällsynt. En del visar tecken på känslighet för jod med illamående, rodnad, feber, eller någon andfåddhet. I de flesta fall är denna känslighet, särskilt för att injiceras jod märkt jod allergi. Detta är dock något av en missvisande. Mycket få är faktiskt allergisk mot jod.

Ett av skälen människor anser att de kan ha en jod allergi är om de är allergiska mot skaldjur eller helt enkelt fisk. Både skaldjur och andra fiskar är en rik källa till jod, men ofta de som är allergiska inte svara på jod i fisk.

Men om man har ett skaldjur allergi, eller någon allergi för den delen, finns en något ökad risk för "jod allergi. "Jämfört med den person utan en allergi mot skaldjur, människor är allergiska mot skaldjur kan visa om en fem procent större chans att visa" jod allergiska symptom. Men liknande undersökningar visar att det har någon allergier ökar chansen att bli känslig för jod.

Det finns några fall där jod inte ska injiceras. Jod måste spolas ut i njurarna. Om en persons njurfunktion väsentligt nedsatt, kan det vara svårt för kroppen att eliminera jod. Sådana människor kan visa en reaktion på den fortsatta närvaron av jod i kroppen, som ibland också kallas "jod allergi. " När njurfunktionen är nedsatt, njurfunktion prov krävs för att vara säker injicering jod kommer inte att orsaka svårigheter för patienten .

Jod blir syntetiseras i kroppen som jodid, och många som visar "jod allergi" visa absolut ingen reaktion på jodid. Detta är goda nyheter eftersom många utvärtes antibiotika krämer innehåller jod. När en allergi kan konstateras, är det här igen känslighet snarare än verklig allergisk reaktion. Vanligtvis patienter kommer att notera ett hudutslag på områden där jodid tillämpas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.