Vilka är de tecken på heroinabstinens?

Heroin, en opiat, är en mycket beroendeframkallande drog som trycker ned det centrala nervsystemet. Försök att sluta använda drogen i allmänhet leda till fysiska uttag. Vissa heroin uttag symtom, som sömnlöshet och gåshud, kan vara lindriga. Andra symtom som muskelsmärta och kramper, kan betraktas som allvarlig.

Snorting, injicerar, och rökning är alla vanliga metoder för att konsumera heroin. Många användare anser att vissa metoder gör drogen mindre beroendeframkallande. Många av dem kan också ha förväntningar på att avslutas sina vanor blir lättare om de har bedrivit en viss konsumtion metod. Detta är en teori att användarna kan hitta en besvikelse, eftersom de flesta människor kommer att uppleva symptom heroinabstinens oavsett hur läkemedlet togs.

Över tiden tenderar kroppen att utveckla ökad tolerans mot heroin och förändringar kan förekommer i hjärnan. Detta innebär att en person behöver allt mer av drogen för att blidka sitt beroende. De första heroin utsättningssymtom kan börja inom några timmar efter den sista dosen eftersom kroppen har anpassat sig till ämnet. Större abstinenssymtom uppträder vanligen om en användare går två till tre dagar utan att använda drogen.

Rastlöshet kan vara ett av de första tecknen på att en användare går igenom återkallelse. Om användaren fortsätter utan drogen, kan han uppleva en rad fysiska effekter. Dessa inkluderar muskel-och skelettsmärta, diarré och kräkningar. Försök att sluta använda heroin är ofta som försök att "vanan. " Detta säger kan relateras till det faktum att vissa människor tillbakadragande symtom är ofrivilliga sparkar.

Det finns ingen bestämd tidsram för att uppleva heroinabstinens. Hur tungt beroende som användaren kan vara en viktig faktor, men är inte alltid en tillförlitlig indikator. Många användare upplever bara abstinenssymtom i ca en vecka. Andra kan belastas med fysiska symptom i flera månader.

Människor som vill sluta använda drogen kan vara bra att söka professionell hjälp. Avsluta vanan kan vara mycket svårt, men framför allt kan det vara farligt. Om en person har en tung användare och han är vid dålig hälsa, kan heroin abstinenssymptom vara dödlig.

Det är kontrollerade ämnen tillgängliga från medicinsk personal som kan vara till stor hjälp. I USA clondine och buprenorfin är två ämnen som ibland lämnas ut för att minimera symptomen heroinabstinens. Deras effektivitet mot det övergripande målet att få slut på ett drog problem är allmänt tros vara optimerad när en person tar med dem som en del av andra behandlingsmetoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.