Vilka är de symptom på klimakteriet?

När en kvinna slutar ägglossning, och detta är inte tillfälligt, vilket inträffar under graviditet, är detta ofta kallas klimakteriet. Menopause är faktiskt definieras som en kvinna inte har någon tid för tolv månader i följd och totalt slut äggstockarnas funktion. Alla kvinnor slutligen nå klimakteriet, vanligen i de tidiga 50-talet, även om vissa kan börja tidigare eller senare. Ibland tillstånd är framkallade mycket tidigare kirurgiskt, om en kvinna måste ha hennes äggstockar avlägsnas, vilket skulle vara en del av en hysterektomi (borttagande av livmodern).

Det är lite komplicerat att förklara klimakteriet, eftersom det ofta uttrycks som något kvinnor gå igenom , och detta vanligen innebär mer än att den slutliga utgången av ägglossning. Under åren fram till när äggstockarnas funktion upphör, kan människor betecknas som i klimakteriet, även om bättre sikt kan vara i klimakteriet. Klimakteriet innebär åren, vilket kan vara upp till tio år, före utgången av ägglossning.

symptom på klimakteriet som faktiskt klimakteriet är varierade och påverkar kvinnor på olika sätt. De kan innehålla stora förändringar i menstruationscykeln. Ibland menstruationscykeln blir mer frekvent, andra gånger perioder blir tyngre eller lättare. Spotting är inte ovanligt, och oegentligheter är en av de kännetecknande symptom på klimakteriet.

För många kvinnor är en av de symptom på klimakteriet eller klimakteriet som är mest igenkännliga den varma blixten. Hot blinkar är en varma känslor som kan spridas genom kroppen och vara extremt obehagligt. De kan pågå i några minuter och de faktiskt kan börja långt innan ägglossningen upphör, med cirka 4 av 10 kvinnor börjar få dem i deras tidiga 40-talet. En annan obekväm symtom är nattliga svettningar, och de flesta människor notera detta när de vaknar upp mitt i natten och har genomblöta kläder. Det kan hjälpa att använda färre filtar på natten eller sova med ett öppet fönster.

Under och efter klimakteriet, kan kvinnor uppleva ökad vaginal torrhet. Slidsekret är delvis produceras av normala uppgång och fall östrogen i kroppen. Eftersom östrogen nivåer sjunker, kan detta leda till torrhet och under villkor som atrofisk vaginit, vilket kan orsaka smärta vid samlag.

Andra symptom på klimakteriet kan vara svårt att behålla vikten eller viktökning, vissa hårväxt i ansiktet, urininkontinens och ökad risk för urinvägsinfektioner, ointresse för sex eller förlust av libido, kliande hud, finnar på huden, ökad tecken på åldrande av huden och trötthet. Många kvinnor noterar också betydande förändringar i humör och en del har beskrivit detta så lik att ha PMS, men med det mesta i stället för en dag eller två i månaden. Moods kan ändra och ångest eller depression kan öka. Svår humörsvängningar kan man kräva behandling om symtom senaste oförminskad styrka i mer än ett par veckor.

Efter klimakteriet helt inträffar vissa symtom kvar, medan andra faller. Vaginal torrhet kan vara ett ständigt problem, men någon blödning efter menopaus är verkligen över är en anledning till oro. Nedgång i östrogen kan även skapa fortsatt vikt problem för vissa kvinnor. En annan sak som inträffar är förlust av bentätheten, även om detta kan ske stegvis och mest drabbar kvinnor som är mindre i bygga. Kvinnor rekommenderas att ha avsöker för benskörhet när de postmenopausala och ta kalcium på en regelbunden basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.