Vilka är de olika typerna av Lip Balm?

Läppbalsam är en salva används på läpparna för att hålla dem fuktiga och till stöd i läkningen av sår och sprickor. Olika typer av läppbalsam använder olika ingredienser, allt från vaselin baserad balsam till som använder sig av "naturliga" ingredienser såsom bivax. Läppbalsam skiljer sig från läppglans och läppstift, som båda tjänar bara en kosmetisk syfte. Läppbalsam, förutom att lägga till en glans på läpparna, syftar också till att bekämpa chapping och att skydda den känsliga huden på läpparna mot solbränna.

Det mest kända märket av läppbalsam i USA är ChapStick, som tillverkar hundratals olika typer av läppbalsam. Märket har blivit så populär att handeln namn har blivit generiskt, så att alla läppbalsam, får oavsett tillverkare, att kallas chapstick . ChapStick läppbalsam finns i olika produktlinjer som var och en erbjuder olika sorter för konsumenterna. Den helt naturliga linje, till exempel, har tillsatser som mango smör, jojoba och vitamin E.

Smaksatt läppbalsam är också mycket populära, särskilt bland yngre användare. Större tillverkare av smaksatt läppbalsam omfatta Lip Smackers och ChapStick's Flava-Craze linje, även om de flesta större läppbalsam tillverkare har åtminstone en smaksatt produkt. Populära smaker inkluderar jordgubbar, körsbär och mynta, med udda kula smaker såsom kaffe erbjuds av vissa företag.

Även om de flesta läppbalsam produkter har en viss nivå av solskydd i dem, vanligtvis runt SPF 4, många tillverkare erbjuder speciella rader av sol-och sjukvård läppbalsam som innehåller särskilt potent sun-block. Dessa läppbalsam är idealiska för dem spendera längre tid i solen. De flesta skydda läppbalsam har en solskyddsfaktor på minst 25 och ofta innehåller ingredienser som aloe och E-vitamin också.

Medicinska läppbalsam finns också tillgänglig från ett antal företag. Dessa produkter innehåller ett antal ingredienser innebar att stilla smärta i läppar och hjälpa till att reparera stor skada. Ingredienser såsom mentol, kamfer och fenol fungera som smärtstillande medel för att döva smärtan, samtidigt som vaselin hjälper till att reparera skador på läppar.

Det finns en rad rykten som läppbalsam är "beroendeframkallande" som kräver att användarna fortsätta använda den eller ansikte skador på sina läppar och uppleva fysiska abstinenssymptom. De flesta oberoende undersökningar tyder på att det inte finns någon fysisk beroendet uppstår vid användning av läppbalsam, men som användare vant sig vid en hög grad av mjukhet och fukt för deras läppar, och erfarenhet psykologisk frånträda sina läppar återgå till ett naturligt tillstånd. Detta kan framkalla användare att sitta på nålar i ett misslyckat försök att remoisturize dem, som ytterst syftar till att torka ut dem mer och ge sprickor, som sedan kan hänföras till en fysisk beroende av läppbalsam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.