Vilka är de olika graderna av Burns?

Burns på människokroppen delas in i tre olika grader av brännskador: första brännskador grad, andra brännskador grad, och den tredje brännskador grad. Första gradens brännskador är de minst allvarliga i grader av brännskador, medan tredje gradens brännskador är de värsta.

Alla brännskador i allmänhet kommer från exponering för extrem hetta, som kan omfatta heta vätskor som kokande vatten eller matolja, från en solbränna, eller från en brand. Det är också möjligt att vara bränd av sträng kyla, och dessa brinner ser mycket lika och behandlas lika metoder för att brännskador från svår värme. Variationen i grader av brännskador från ett fall till ett annat kan bero på graden av värme eller kyla, fysisk närhet till värme eller kyla källa, och den tid som utsätts för källan.

Det mest mindre om grader av brännskador, den första gradens brännskada, endast sträcker sig till det översta lagret av huden, överhuden, vilket innebär att det i allmänhet inte kommer att lämna ett bestående ärr. Dessa brännskador kan uppstå när en person tillfälligt berör ett hett objekt som en spis eller ett element, men inte hålla sin kropp till objektet tillräckligt länge för att klara allvarliga skador. Resultatet av en första gradens brännskada är en temporär rodnad och ömhet i det drabbade området.

Något större i grader av brännskador är det andra gradens brännskada, som orsakar omedelbar rodnad, och inom en dag eller två kommer att resultera i en blister som fylls med pus. Till skillnad från andra grader av brännskador, kan andra gradens brännskador vara mer eller mindre smärtsamt beroende på om bränna påverkar nerverna.

Den svåraste av de tre grader av brännskador, den tredje gradens brännskada, alltid orsakar permanenta skador. I de allvarligaste av de grader av brännskador, huden förkolnar och skild från kroppen i en typ av skorv som kallas en skorpbildning. Med en skorpbildning, är offret inte har ont eftersom brinner har förstört nervändarna i huden. I de fall där en person har fått tredje gradens brännskador och överlevt, kosmetisk rekonstruktiv kirurgi är ofta nödvändigt när ett transplantat av hud tas från en frisk del av personens kropp och sys ihop till en bränd yta.

Enligt vissa uppgifter finns det tre andra grader av brännskador, även om de inte vanligtvis diskuteras. Burns där huden förstörs kan kallas fjärde gradens brännskador, brännskador när muskeln under huden också förlorad kallas femte gradens brännskador och brännskador där benet själv är förkolnade kallas sjätte gradens brännskador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.