Vilka är de möjliga HIV Testresultat?

hiv-testning är över 99% korrekt, men resultaten kan ändå vara förvirrande. Medan ett positivt eller negativt resultat är självförklarande, en del människor får ett oklart resultat. För att bättre förstå hiv-test resultat, är det bra att förstå några av grunderna av HIV-testningen.

När någon blir smittad med hiv-virus, producerar kroppen antikroppar för att bekämpa viruset. De antikroppar som människan producerar är inte stark nog att kämpa bort viruset, men de ingår i systemet för alla som smittats med hiv. Antikropparna finns i blod, urin och saliv, som är annorlunda än saliv. HIV-tester leta efter förekomst av HIV-antikroppar, och inte själva viruset i kroppen. De flesta läkare testa blodet när man testar för hiv.

Ett test för hiv-viruset är ett snabbtest, där resultaten finns tillgängliga inom 20 minuter. Andra HIV-testresultat kommer att ta flera dagar att genomföra. Om HIV provresultaten kommer tillbaka som reaktiva, eller positiva, kommer läkaren för en sekund, eller en bekräftelse test.

bekräftelse blodprov som utförs ofta är Western blot. Resultaten från detta test kan ta flera veckor att komma tillbaka. Detta kan vara en väldigt stressig tid. Under denna väntetid läkare kan rekommendera rådgivning sessioner för att förbereda patienten för en eventuell positiv diagnos.

Om HIV provresultaten kommer tillbaka som negativa, ska patienten känna sig säker på att han inte är smittad med hiv-virus. HIV test är mycket noggrann, så ett negativt resultat bör eliminera alla bekymmer. I sällsynta fall kan ett tredje resultat komma tillbaka efter en hiv-test.

HIV-test på grund av obestämt kan betyda flera saker. I allmänhet innebär det att provet inte testet med tillräckligt högt nivåer av HIV-antikroppar för att ge en diagnos av HIV. Något visade dock upp i de resultat som hindrade laboratoriet ger ett negativt testresultat. Möjliga orsaker till ett oklart resultat är problem med det prov som tas på kontoret, eller ett mycket aktuellt exponering för viruset.

Läkare oftast rekommendera att den som tar emot en obestämd HIV avkastning testresultatet för ett uppföljande test i tre månader. I väntan på att följa upp testet är det viktigt att utöva säker sex, även om du är i ett monogamt förhållande, och inte dela nålar eller utöva någon annan riskbeteende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.