Vilka är de hälsosamma effekterna av Peppers?

Redan innan Peter Piper plockade dem, förutsatt paprika en uppsjö av potentiella positiva. De positiva hälsoeffekterna av paprika, både varm och söt, är förvånansvärt lång. De har varit kopplade till ämnesomsättningen, insulinnivåer, naturliga kall rättsmedel, smärta kontroll, viktminskning och endorfiner. Capsaicin är den aktiva ingrediens som får flest erkännande. Fast det finns bara i varm paprika, paprikan delar på den andra näringsämnen, såsom vitamin A, vitamin C, betakaroten, lutein och zeaxantin.

peppar Familjen omfattar chile, cayenne och jalapeño. Hot Paprikorna vägen att gå när vi letar efter en energikick. Capsaicin nivåer i het paprika är höga, och detta är den peppar ingrediens känd för att höja endorfin nivåer och förbättra stämningen. De positiva hälsoeffekterna av paprika är nästan alltid kopplade till capsaicin, som är en vasodilaterande, vilket betyder att det gör att blodkärlen att vidgas. Detta ökar cirkulationen och ökar kroppens temperatur, som då höjer ämnesomsättningen. Effekten minskar även kroppsfettet ansamling.

capsaicin i heta paprikorna minskar smärta genom ökad nedbrytning av substans P, som är en kemikalie som sänder smärtsignaler till hjärnan. På grund av detta kan capsaicin finns i många aktuella smärtstillande krämer. Röd chili har mest vitamin A, och alla chilin tillhandahålla fiber, kalium, folsyra och järn. Studier har visat att försökspersoner som ätit en spansk peppar med en måltid hade lägre insulinnivån när maten var klar. Även om uppgifterna är ännu okänd, var effekten mest dramatiska hos personer med de högsta vikter, vilket tyder på paprika kan ha en betydande inverkan på viktminskning.

De hälsomässiga fördelarna av paprika kan också hittas i söta sorter. Denna grupp omfattar paprika i rött, grönt, orange och gul. De sötare paprikan, de lägre nivåerna av capsaicin. Även varm paprika med capsaicin används i små mängder som krydda är paprika används i större mängder och var grönsaker. Även saknar capsaicin, paprikan erbjuder fortfarande en stor näring öka. De är fulla av vitamin A, vitamin C, vitamin K, och kalium.

mognare i paprika, den sötare smak och mer koncentrerade näringsämnen. Rött är ripest, och därför de skönaste och grönt är lite mer bitter och inte mogen. Paprika innehåller också lykopen, som sägs skydda mot prostatacancer. Röd paprika innehåller beta-kryptoxantin, ett ämne som studeras för att minska risken för lungcancer. De positiva hälsoeffekterna av paprika fortfarande studeras, men med alla de förmåner som redan avslöjats, de är ett säkert kort för sunda val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.