Varför mina ben Få Itchy när jag går?

Ibland upplever ben klåda när de går, motion, eller utsätts för värme. Det finns ett antal skäl för benen att få kliande som en följd av promenader, om detta är ett återkommande problem, kan du se en läkare. När benen få kliande, ta del av villkoren för klåda, liksom vilken typ av motion du deltar i, temperaturen och vädret. Dessa ledtrådar kan hjälpa en läkare räkna ut orsaken till problemet.

Den vanligaste orsaken till klåda i benen när hon gick är kolinerga urtikaria, en fancy term för en förhöjning av kroppstemperaturen som orsakar din kropp att reagera med klåda, varm hud och ojämn nässelutslag. Om dina ben få kliande i varmt väder, bastu och andra varma förhållanden, kan du ha detta villkor, men du bör tala med en läkare för att vara säker. Användningen av antihistaminer kan hjälpa till att styra reaktionen och gör dig mer bekväm.

Om dina ben få kliande som en följd av kolinerga urtikaria, kan du behöva justera din utöva rutin. Du bör stoppa den övning som gör dig kliar och justera din träning rutin och kläder för att hålla din kropp mer bekvämt. Du kan också vara en bra idé att under tidig morgon eller sen kväll, när temperaturen tenderar att vara svalare. Försök att undvika fuktighet samt, eftersom det kan öka svårighetsgraden av reaktionen.

I vissa fall ben få kliande som en reaktion på de kläder du bär. Bomullsplagg är minst benägna att orsaka en reaktion, så du kanske vill byta till lös bomull byxor eller shorts för promenader. Vissa syntetmaterial kan utlösa en reaktion, och ibland benen få kliande som svar på rester av bekämpningsmedel och färgämnen i tyget för att göra dina byxor. Om du märker att dina ben få kliande när du bär nya byxor, tvätta dem och försöker utöva igen för att se om det eliminerar problemet.

I sällsynta fall benen få kliande som en del av en allergisk reaktion på något som du har ätit. Detta kallas ansträngningsutlöst anafylaxi, och det kan vara mycket allvarliga. Kommer dock en allergisk reaktion åtföljas av andningssvårigheter, en hel kropp utslag, illamående och ibland kräkningar, vilket gör det lätt att skilja från mer godartade orsakerna till kliande ben. Om du lider av en allvarlig allergisk reaktion blir det klart framgår, om du har ett recept för adrenalin att behandla saker som biet svider, använda den. Annars hagel en förbipasserande och be om hjälp, och se till att ange att du tror att du har en allergisk reaktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.