Vad orsakar blödning efter samlag?

Blödning efter samlag betraktas allmänt inte ett normalt. Många människor avfärda detta som normalt eller ett resultat av "grov kön" som kunde ha resulterat i slidan trauma. Det är sällan så att detta orsakar blödningar. Snarare kvinnor som noterar detta villkor behöver vanligtvis träffa en läkare för att fastställa orsaken, eftersom det finns många allvarliga och till och med livshotande bakomliggande tillstånd som kan ha blödning efter samlag som ett symptom.

det minst problematiska situation som kan resultera i blödning efter samlag är långvarig vaginal torrhet, hos kvinnor som avslutat klimakteriet. Otillräcklig smörjning kan skapa irritation inne i slidan som orsakar blödningar. Det finns sätt att lösa detta torrhet, t. ex. användning av hormonbehandling eller att se till att använda riklig smörjning under sexuella aktiviteter. En gynekolog är en bra resurs för information om detta ämne, och kan även utföra ett test för att utesluta andra medicinska problem.

Några av dessa inkluderar vissa sexuellt överförbara sjukdomar, vilket inte alltid har många andra symtom . Framför allt är klamydia känd inte manifesterar symtom i över hälften av infektioner som uppstår. Trots ett symptom som kan framställas och ignoreras är blödningar efter samlag. Infektion med gonorré kan också resultera i onormal blödning efter sex. En infektion behöver inte vara sexuellt överförbara leda till post-coital blödning, någon typ av vaginit, jäst eller bakterier, kan anges också.

en rad olika villkor som påverkar livmoderhalsen kan ha efter samlag blödning som ett symptom. Ibland utvecklas polyper eller små utväxter på livmoderhalsen som leder till detta. Alternativt kunde livmoderhalscancer inflammation, kallas cervicit eller livmoderhals ektropion vara närvarande. Det senare betyder helt enkelt större risk för livmoderhalscancer irritation särskilt med samlag, och detta kan ibland kräva behandling. Livmoderhalscancer är en annan potentiell orsak till blödning efter samlag.

Cancer i många delar av fortplantningsorganen kan resultera i onormal blödning. Det skulle kunna finnas i slidan eller livmodern. Saker som muskelknutor eller polyper i livmodern är en annan möjlig orsak. Inflammatoriska sjukdomar och kroniska sjukdomar som endometrios kan misstänkas för.

En av orsakerna till blödning efter samlag som förtjänar omnämnande menstruationsblödningar. Ibland börjar precis som samlag slutar. Det är normalt den enklaste orsaken till att identifiera, eftersom fortsatt menstruation gör det ganska tydligt att samlag verkligen inte upphov till en blödning.

I de flesta fall är kvinnor rekommenderas att ta efter samlag blödning på stort allvar. Det kan indikera att betydande problem finns, och dessa kan kräva omedelbar vård. Sådan vård bör inte skjutas upp till en årlig check-up, eftersom några av de sjukdomar eller tillstånd som leder blödning efter samlag kan skada reproduktionssystemet eller risk allmänna hälsa utan omedelbar behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.