Vad gör vita fläckar på huden Mean?

Det finns många saker som orsakar vita fläckar på huden. Ofta vita fläckar på huden: en svampinfektion. Till exempel är tinea versicolor en vanlig orsak till vita fläckar på huden. Tinea versicolor utvecklar på grund av en typ av jäst, och det är inte smittsam. Ibland personer med detta villkor utveckla röda eller bruna fläckar i stället för vita fläckar, fast fula de inte orsakar någon fysisk skada.

När vita fläckar på huden: en svampinfektion, kan de vanligen behandlas rättvist lätt. Många människor använder över disk mot svamp behandlingar för att klara upp dem. I allmänhet sådana läkemedel arbete under en tvåveckorsperiod. Ibland har vita fläckar över ett stort område av deras kroppar. När detta inträffar kan de använda ett schampo som innehåller anti-svamp läkemedel för att hjälpa rensa fläckarna snabbare och förhindra att de återvänder.

Ibland utveckla vita fläckar på huden efter att ha besökt solariesalonger regelbundet. I sådana fall, vita fläckar på huden: antingen en svamp eller en förändring i huden på grund av exponering i solariet. I vissa fall vita fläckar innebär att ett receptbelagt läkemedel har stört den normala funktionen i huden. Till exempel vissa typer av läkemedel, såsom vissa orala läkemedel mot akne, orsaka ljuskänslighet. När en person tar sådan medicin och utsätts för solljus under en avsevärd tid, kan han eller hon utveckla vita fläckar eller ojämnt solbränd hud.

I vissa fall, vita fläckar på huden tyder på en hud sjukdom. Till exempel kallas hudåkommor Pityriasis alba är kända för att producera vita fläckar på huden. Ofta är dessa fläckar är runda eller ovala i formen, och de kan vara knäpp. De visar ofta upp i ansiktet och på övre delen av kroppen, inklusive bålen. Denna speciella typ av hudinfektion är vanligast hos barn och ungdomar, det är också vanligare bland dem med mörkare hud. Pityriasis alba kan behandlas med receptbelagda läkemedel.

Mindre vanligt är vita fläckar på huden är ett tecken på vitiligo, som är ett tillstånd som innebär förlust av melanin. Denna förlust leder till vita fläckar och fläckar som spred sig och kan så småningom täcka en stor del av en persons kropp. Villkoret är ofta ärftlig, och det är oftast mer markant i de med mörkare hud. Tyvärr finns det inget botemedel mot villkoret, men det finns behandlingar som kan bidra till att bromsa spridningen av de vita fläckarna och patchar.

Det finns vissa fall där vita fläckar på huden indikera skador på hudceller. Till exempel kan vissa brännskador leder till vita fläckar, som kan effekterna av vissa laser behandlingar, såsom de som är avsedda för att ta bort hår och behandling av ärr från akne. För att undvika denna typ av hudskador, är det bäst att söka sådana behandlingar endast från licensierade utövare eller de som fått en adekvat utbildning. Vissa människor söker rekommendationer från sin läkare eller hudläkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.