Vad finns vissa tecken på tidigt födda Labor?

tidigt födda arbetskraft bedöms någon arbetskraft som börjar före graviditeten har nått trettiosju veckors graviditet. Dessförinnan, är ett foster inte är beredda att överleva utanför livmodern, som lungor och andra viktiga organ kommer inte att ha tillräckligt utvecklade. Alla barn födda före trettiosju veckor anses som förtida. Även om vissa barn kan överleva efter tjugo två veckor dräktighet med mycket medicinsk hjälp, de är på en hög risk för komplikationer.

Det finns flera tecken på tidig arbetskraft. Om du är gravid, är det viktigt att du vet vad de är, och hur man känner igen dem. Det finns mycket som kan göras för att bromsa eller stoppa arbetsmarknaden innan 37 veckor. Steroider kan ges till fostret till hjälp fart upp lungutveckling. Det viktiga är att vara på ett sjukhus i tid för dessa metoder skall ges en chans att fungera.

En av de mest uppenbara tecken på tidig arbetskraft sammandragningar. Sammandragningar känns som magen är en skärpning, eller som intensiv mensvärk. Vissa Braxton-Hicks kontraktioner eller falska arbetskraft, är normala i den tredje trimestern, men du bör inte ha mer än fyra en timme. Om du har värkar och är inte säker på om de är Braxton-Hicks eller den äkta varan, dricka en kopp vatten och låg på höger sida under trettio minuter. Sammandragningarna måste upphöra. Om de inte, ring din läkare eller barnmorska, och bege dig till närmaste sjukhus.

En annan av de tecken på tidig arbete är att skicka med slempropp. Den slempropp är en förtjockad lager av normal vaginal sekret som har blockerat din livmoderhals under graviditeten. Det kan vara färgat av blod. Det kan vara svårt att veta skillnaden mellan slempropp och regelbunden sekret. Generellt sett, om det verkar vara en mycket mer utsläpp än normalt, eller om det är en annan färg eller struktur, du borde få checkade ut.

Blödning under graviditeten, särskilt efter den första trimestern, är nästan alltid ett tecken på att något ska gå fel. Det kan vara ett tecken på tidig arbetskraft. Det kan också vara ett tecken på moderkakan abruption, där moderkakan lossnar från väggarna i livmodern. Även om det inte åtföljs av någon kramp eller smärta, komma till ett sjukhus så fort som möjligt. Ring din läkare på din väg dit.

ökat tryck i bäckenområdet, en känsla av något med ned, är en annan ett av tecknen på prematurt arbetskraft. Likaså ryggsmärta kan vara ett annat tecken, särskilt om det är ett nytt symptom. Båda dessa skulle kunna innebära att arbetsmarknaden är nära förestående, eller har redan börjat.

Speciellt under den sista trimestern av en graviditet, helst en mamma-till-vara känner att något är ännu bara en liten bit bort, bör hon checkat ut sin läkare eller barnmorska. Många kvinnor vet inte när den faktiska, full sikt är arbete börjar. Prematur arbetskraft kan vara ännu svårare att själv diagnostisera. Nästan 12% av barnen i USA föds prematurt. Omkring hälften av dessa är avsiktliga, för medicinska ändamål. Resten är spontan. Lyckligtvis finns det ett mycket bra sjukhus med neonatal intensivvårdsavdelning (NICU) med vårdpersonal utbildas för att hantera tidigt födda barn.

En av de viktigaste sakerna en ny mamma-till-vara bör lära sig under sin graviditet är tecken på tidig arbetskraft. Ibland kan något så enkelt som mer vila och mer vätska hålla arbetskraften i schack tills fostret är mer utvecklad. Det är dock viktigt att vara medveten om de tecken så att du kan få den hjälp du behöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.