Vad bör jag veta om Hydrocodone?

Hydrocodone, som kan säljas under varumärken som Vicodin är Lorcet eller Norco narkotika som huvudsakligen används som smärtstillande medel. Det finns mycket i synonympreparat och ofta ihop med paracetamol för att förbättra smärtlindring. Det är också ibland säljs i recept hosta sirap. Läkemedlet är ett kontrollerat ämne, och är beroendeframkallande, speciellt när de används på ett sätt som inte rekommenderats av din läkare.

metod för att skapa hydrocodone utvecklades först på 1920-talet, och läkemedlet har funnits på marknaden sedan 1940-talet i USA. Det är ofta tänkt särskilt effektiv för personer som har problem med att ta kodein. Vissa personer kan utveckla allergiska reaktioner som klåda med kodein, i vilket fall, Vicodin ® eller andra märken eller generiska läkemedel kan vara ett utmärkt alternativ.

Det finns biverkningar att ta denna medicin. Om du tar hydrocodone på fastande mage kan det öka sina smärtlindrande effekter men det gör vissa människor svårt illamående. Andra vanliga biverkningar är yrsel, dåsighet och yrsel. Långvarig användning kan även orsaka betydande förstoppning. Medicineringen rekommenderas inte för ammande och gravida kvinnor, och det bör heller inte användas av personer med andningssvårigheter eftersom det kan minska andningen. Människor som tar karbamazepin (Tegretol ®) för tillstånd som manodepressivitet bör använda denna medicin endast under läkares ledning.

En av de viktigaste saker du bör veta om detta läkemedel, när dessa används för smärtlindring, är att det vanligtvis innehåller paracetamol. På grund av risker för levern om du tar för mycket paracetamol, ska du inte använda andra smärtstillande som innehåller den när du tar hydrocodone. En för hög hydrocodone kan leda till att du tar hälsofarliga nivåer av paracetamol. Mängden paracetamol varierar med receptbelagda starka, men kan vara vilket motsvarar ungefär 300-500 milligram. Detta är ungefär som en vanlig styrka eller en extra styrka Tylenol ®. Enligt läkarens riktlinjerna, om smärtan är svår, kan du kanske ta en andra slätt tablett Tylenol ®, men inte om du planerar att ta mer än en hydrocodone piller inom en sex timmar.

En annan viktig aspekt av hydrocodone är dess beroendeframkallande. Den bör bara användas som leds och under de senaste åren drogen har blivit alltmer missbrukas. Kontrollerade ämnen bör användas för avsett ändamål, och eventuella kvarvarande läkemedel bör hållas borta från barn och ungdomar som löper hög risk för receptbelagda drogmissbruk. Om du vill använda en leftover recept för hydrocodone i framtiden, fråga din läkare om det är lämpligt att använda drogen först.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.