Vad är några orsaker till öroninfektioner?

Människor i alla åldrar och kön kan uppleva en öroninfektion. Medan en mellanörat infektion är den vanligaste typen, är det också möjligt att utveckla en inre öroninflammation också. I samtliga fall finns det några enkla orsaker till öroninflammationer. Om upp i ett tidigt skede kan dessa villkor behandlas effektivt med antibiotika eller OTC-läkemedel. Det är dock ibland nödvändigt att använda kirurgi för att undanröja de faktorer som leder till öroninfektioner.

De flesta av orsakerna till öroninflammation har att göra med förekomsten av ett virus eller utveckling av bakterier i örat . Detta gäller särskilt för barn, eftersom EUSTACHISK rör i örat är något kortare och i en vinkel som är mer övergripande än hos vuxna. När bakterierna samlas i rören, är resultatet en inflammation som kan utvecklas till mellanörat och skapa en hel del obehag.

En annan vanlig orsak till öroninfektioner är felaktig utveckling av örontrumpeten själv. Som individer växer rören blir normalt längre och tenderar att expandera. När detta inte sker, är det vuxna med underutvecklade EUSTACHISK rör mer mottagliga för möjligheten att samla in bakterier i röret och därefter utarbeta en infektion som kan spridas till både mellan-och innerörat. Om bristerna inte rättas till, kan röret blir helt blockerad. Detta skapar en idealisk förutsättning för bakterier att föröka sig och orsaka ännu mer skada.

Det finns ett antal av symptom i samband med öroninflammationer. Tillsammans med extrema obehag i örat, kan man ha svårt att höra. Köra en temperatur är vanligt med öroninflammationer, liksom en känsla av sjukdomskänsla i allmänhet. I vissa fall kan det finnas en flytning från örat. Yrsel kan förekomma med avancerad öroninfektioner.

Även mindre öroninflammationer kan ofta behandlas med OTC-medicinering, är det ibland nödvändigt att kontakta en läkare. I vissa fall kommer husläkare administrera antibiotika som kommer att hjälpa till att bota viruset och börjar spola bakterier från örat. Om villkoret är särskilt svåra, kan allmänpraktiserande läkare remittera patienten till en otolaryngologist. Detta öron-, näs-och halsläkare kan anställa mer aggressiva regimer av antibiotika eller ens rekommendera kirurgi för att korrigera ett problem med rören.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.