Vad är några orsaker till Tillbaka Värk?

Tillbaka värk är ett vanligt klagomål hos vuxna och kan vara resultatet av många orsaker. Tillbaka värk kan hänvisa till smärtan kändes i någon del av ryggen, men orsaken tenderar att lokalisera smärtan till vissa områden, som lägre eller övre delen av ryggen eller nacken. Vissa villkor kan predisponera en mot känslan ryggsmärtor.

Vissa villkor som graviditet eller är mitt i en menstruation kan orsaka ryggbesvär. För dessa slag kan lätt smärtstillande vara till hjälp, men gravida kvinnor bör söka vägledning från sina förlossningsläkare innan du tar något läkemedel, även om kan fås över disk. Ibland kan p-piller hjälpa kvinnor som har svåra perioder att plocka bort några ryggsmärtor.

Fetma, eller helt enkelt genomföra ett par extra pounds är en vanlig orsak till rygg värk. Oftast är mest påtaglig i nedre delen av ryggen, men smärta kan också kännas i halsen också. Ofta trillar pounds kan bidra till att undanröja den här typen av smärta.

Tillbaka värk kan också orsakas av de positioner i vilka man sover, eller den typ av madrass då man sover. Vanligtvis tillbaka värk av den här typen kan få hjälp genom positionella ändringar. Kan dock positioner vara svårt att upprätthålla en gång en sover.

Felaktig sittplatser under dagen kan också resultera i ryggen värker. Ryggsmärta orsakad av dålig sittplatser kan minskas genom att ta en paus från att sitta och stretching en gång i timmen. Vad bra, upprätthålla en god hållning när du sitter, eller använder ergonomiskt utformade stolar kan lätt tillbaka värk av detta ursprung.

Några tillbaka värk beror på försämrade skivor av ryggraden. Detta kan orsaka nerver att successivt bli klämmas och som således ger personen med smärta hela tiden. Herniated eller skadade skivor tenderar att resultera i övre stället ryggbesvär, och kan också orsaka hals obehag. Ofta operation måste genomföras för att reparera skivor när möjligt, eller säkring i ryggraden.

Hos vuxna som är äldre, en vanlig orsak till rygg värk är artrit i ryggraden. Denna typ av smärta kan kännas någonstans på ryggen och känns värre när man bara är vakna, och på natten. Normalt kan mjuka rörelser hjälpa till att minska denna typ av smärta, speciellt när den kombineras med motion som yoga eller Tai Chi. Förutsättningen är dock, degenerativa, så de drabbade kan inte botas.

Aging vuxna kan också drabbas av livmoderhalscancer stenos, en skärpning av ryggmärgen som kan leda till betydande ryggen värker. Cervikal stenos är också förenad med signifikant smärta i nacke, armar och ben. Det kan med tiden, hämmar rörligheten.

Skador på rygg kan leda tillbaka värk i ett stort antal platser. Till exempel, en sönderriven rotatorkuff i axlar kan orsaka smärta, inte bara i axeln men även nacke och övre rygg. Trauma till tillbaka från frakturer eller stam kan leda till ryggbesvär.

De flesta läkare rekommenderar att minska skadan genom regelbunden motion och viktminskning. Om vi bara motion ibland eller inte alls, kommer vi att uppleva sannolikt mer tillbaka värk med någon typ av kraftig aktivitet. Vikt minskning av de som är överviktiga uppmuntras. Vad bra, kan starka magmuskler vara en viktig hjälp i kampen mot ryggbesvär. Dessa lösningar kommer inte att undanröja alla ryggsmärtor, men även några eliminering av ryggont är ett mål värt att uppnå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.