Vad är några Massage Etikett tips?

Massage och kroppsvård är mycket roligare om du är ordentligt förberedd. Massage etikett gäller för alla typer av spa-tjänster, från ansiktsbehandlingar till pedikyr, och det kommer att se till att du får god service samtidigt som den är bekväm och avslappnad. De flesta spa etikett tips är sunt förnuft, men vissa är unikt anpassade till spa-miljö.

Innan massage eller spa-behandling, se till att du boka tid vid en tidpunkt som passar dig. Planerar att anlända minst 15 minuter tidigt, och se till att du inte behöver rusa iväg efter din utnämning till annan destination. Se till att fråga om spa avbokning, och specifikt om vad du vill. Om du vill ha en 90 minuters djup vävnad massage, till exempel säger att ni vill en 90 minuters djup vävnad, snarare än "en massage. " Om du bokar en spa-behandling, fråga om tillgängliga behandlingsformer och hur länge de i regel. När du har gjort din tid, be receptionisten att bekräfta datum, tid och service med er.

På dagen för din massage eller spa-behandling, se till att duscha och löst sittande, bekväma kläder. Att vara ren är en viktig del av massage etikett, eftersom din massage terapeut kommer att hantera din kropp. Om någon del av kroppen såsom fötterna är särskilt smutsig kan massageterapeut hoppa över den och som kan göra din massage mindre kul. Du bör också ta bort dina smycken, eftersom det kan störa en massage. Stäng alltid av mobiltelefoner, personsökare och andra digitala enheter innan ett spa, denna grundläggande massage etikett gör din session bekvämare och ser till att andra spa kunderna inte störs.

När man kommer till ett spa kan du bli ombedd att fylla i ett formulär spa intag, om du inte är en upprepning klient. Denna blankett ber dig att lämna ut medicinska tillstånd och problem som du vill att spa vara medveten om, och det är en bra idé att vara ärlig om allergier och bakomliggande sjukdomar såsom hjärtproblem eller astma. Du kommer inte att nekas tjänst på grundval av ett medicinskt tillstånd, om inte spa anser att den tjänst som du har bokat kan vara farlig för dig, och information om blanketter spa intag hålls säkrad på grund av dess känsliga natur.

När du träffar din massageterapeut, är det en bra idé att gå över dina förväntningar på massage. Om du har områden som du vill att massageterapeut ta itu med, begära att han eller hon fokuserar på dem, och var inte rädd för att prata om alla problem du har. När du och massageterapeut har talat om vad som väntar under sessionen, kommer du att uppmanas att öka på bordet eller golvmatta som kommer att användas för sessionen. Om du behöver klä av sig, kommer massageterapeut steg upp för ett ögonblick så att du kan göra det.

Kläder är ofta en fråga i massage etikett. Vissa typer av massage såsom thailändsk massage behöver lösa, bekväma kläder, medan andra kräver att patienten klä av sig, åtminstone delvis. Du bör alltid klä av sig till din personliga nivå av komfort. Den massageterapeut kan oftast erbjuda de bästa massage om du är naken, men han eller hon kan också anpassa om du föredrar att bära underkläder eller en baddräkt under sessionen. Oavsett om du går naken eller vill vara blygsam, kommer du draperade hela tiden under massagen.

Under massage, kanske du upptäcker att du får den mest njutbar upplevelse genom att man tiger, eller kanske du föredrar att chatta. Ange dina önskningar till terapeuten innan handen. Du bör också ge feedback till din massör, om du vill ha honom eller henne att gå djupare eller att arbeta mer i ett visst område, till exempel, uttrycker det. I slutet av massage, kommer terapeuten steget ut för att låta dig samla själv, vanligtvis talar om att "ta din tid" komma bort från bordet, tolka detta som att ta ett par minuter, inte sträcker sig ut för en halv timme tupplur.

Tipping efter en massage eller kroppsbehandling är en annan knepig aspekt av massage etikett. Standard tips varierar från 15-20%, även om ni inte är skyldiga att spetsen. Tänk på att om du inte spets, får massage terapeut tror att du var missnöjd med massage, om du väljer att inte spets, bör du tydligt uttrycka din tillfredsställelse, eller brist därav, med de erfarenheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.