Vad är mörk choklad Hälsofördelar?

Medan vissa människor får mörk choklad bara för dess smak, det finns mer till denna behandling än bara njutning för alla sinnen. Forskare har upptäckt att mörk choklad är faktiskt bra för kroppen. Detta faktum kan uppmuntra fler människor att välja den över sötare alternativ, såsom mjölkchoklad.

Mörk choklad hälsa fördelar är en unik effekt på en persons blodtryck. Uppgifter tyder på att personer med lindriga fall av högt blodtryck kan bidra till att sänka den genom att äta mer mörk choklad. Kan dock mörk choklad inte ta platsen för behandling som ordinerats av läkare eller sjuksköterska. Dessutom är det inte en bra idé att äta för mycket mörk choklad, eftersom detta kan leda till karies och oönskad viktuppgång.

För en del människor är det förvånande att något de har som mellanmål är så bra för deras blodtryck. Nyckeln till förståelse mörk fördelar choklad hälsa som är specifika för att sänka blodtrycket är att plantera fenoler. Den kakao fenoler som finns i mörk choklad är de föreningar som mörk choklad blod-tryck-sänkande effekt.

Många människor söker sig livsmedel eller drycker som innehåller mycket antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler som kan skada celler och bidra till utvecklingen av sjukdomen. Mörk choklad innehåller antioxidanter, och att äta den kan hjälpa kroppen att undvika sådant som cancer och hjärtsjukdomar. I själva verket innehåller mörk choklad mer antioxidanter än vissa frukter, som jordgubbar. Mörk choklad hälsofördelar utvidga även till att sänka kolesterol. Man kan minska det dåliga typen av kolesterol, kallat LDL, med så mycket som 10 procent.

För att njuta av antioxidanter av mörk choklad, bör en person konsumerar inte den med mjölk. Mjölk verkar störa kroppens förmåga att absorbera antioxidanter det annars skulle kunna få från choklad. Som sådan erbjuder mjölkchoklad inte samma hälsofördelar.

En del människor oroar sig för mängden fett i denna typ av choklad, men bara en liten del av fettet i choklad är dåligt för hälsan. Denna typ kallas palmitinsyra, och det kan bidra till högt kolesterol och ökad risk för hjärtsjukdom. Lyckligtvis står den endast för ungefär en tredjedel av fetthalten i mörk choklad.

Förutom mörk förmåner choklad hälsa, gör detta att behandla en person mår bra. Det stimulerar kroppen att producera endorfiner. Det innehåller också ämnen som fungerar som stimulantia, vilket gör en person känner sig mer alert och redo för handling. Det innehåller även ett ämne som kallas serotonin, som kan bidra till att förebygga depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.