Vad är en muntlig mekanismen Examination?

En muntlig mekanism undersökning är en medicinsk utvärdering för att bedöma fysisk kondition och funktion i mun, och tillhörande strukturer. En rad olika yrkesverksamma får genomföra en muntlig mekanism examen, inklusive tandläkare, läkare och logopeder. Den muntliga mekanism utvärderingen kan utgöra en del av en fullständig huvud och hals-examen, eller kan utföras isolerat. Dessa undersökningar används ofta för att diagnostisera orsaken till många olika typer av talrubbningar.

Den första delen av det muntliga mekanismen undersökning är vanligtvis en omfattande utvärdering av ansiktet struktur och fysikaliska egenskaper i munhålan. Alla relevanta strukturer ingår i examen, såsom tänder, tungan, taket i munnen, käken, halsen, och tonsiller. Några fysiska missbildningar som kan upptäckas, exempelvis en gomspalt kan vara ganska uppenbart även för ett otränat öga. Kommer dock en utbildad specialist i allmänhet också kunna upptäcka mycket mer subtilt missbildningar. Storleken och symmetri alla organ kommer att kontrolleras, som ibland till och med en liten avvikelse i exempelvis ben form, kan leda till problem med läte.

I vissa fall är strukturen av alla relevanta organ normal, men funktionen kan vara nedsatt. Därför ingår det muntliga mekanismen undersökning också en bedömning av rörlighet och funktion i mun, och dess närstående organ. Vanligtvis kommer de professionella utför granskningen instruera patienten att göra vissa ljud, eller säga specifika ord, samtidigt som en detaljerad observation av olika rörelser i käken och muntliga strukturer. Den käkfunktion bedöms, tillsammans med möjligheten för ansiktsmusklerna att utföra normala ansiktsuttryck kontroll, förflyttning av tungan, mjuka gommen, och resten av munnen.

Ett stort utbud av funktionella problem kan upptäckas under en muntlig mekanism undersökning. Till exempel förlamning av en viss grupp av orala muskler kan leda till en oförmåga att ta upp mjuka gommen när du talar, vilket får rösten att låta näsan. Ett annat exempel kan vara försvagade muskler på ena sidan av tungan, vilket kan orsaka sluddrigt tal.

Det muntliga mekanism undersökning är i allmänhet en icke-invasiv förfarande. Obehag normalt deltar, och dessa prov regelbundet utförs på yngre barn, liksom på vuxna. Dessa bedömningar är viktiga i antingen upptäcka eller eliminera fysiska problem som kan vara roten av odiagnostiserade talrubbningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.