Vad är en hälsosam Carb Protein Fett Ratio?

Casual dining och snabb portioner mat har arbetat med olika dieter på modet att snedvrida vår förståelse av vad vi ska äta och i vilka portionsstorlekar. Det kan vara farligt konsekvenser radikalt minska eller öka vår carb protein fett förhållande under en längre tid. Fortfarande är det många som fokuserade på sin kost fokus på ett korrekt carb protein fett förhållande. Folk är oense om vad rätt förhållande, men de flesta är överens om det är 40-45% kolhydrater eller kolhydrater, 25-30% protein och 30-35% fett varje dag. Varje macronutrient är viktigt så låt oss titta på varför.

Carbs, kort för kolhydrater, är en klar och enkel leverans av energi eftersom de bryts ned snabbt. De flesta kolhydrater kommer att smälta helt i ungefär två timmar. Med detta i åtanke, bör du äta kolhydrater som innehåller mycket fiber för att bromsa rusa socker till blodbanan.

enkla kolhydrater, som låg och inga fett chips, kakor och snacks är vanligtvis hög i Kalorier men låg på näringsämnen som fibrer. Om äts i överskott, kommer enkla kolhydrater lagras som fett i kroppen. Det är här kolhydrater få deras dåliga rykte.

Förgasare leverans välbehövlig energi till hjärta, hjärna och njurar och det är därför de spelar en framträdande roll i den friska carb protein fett förhållande. En allvarlig brist på kolhydrater orsakar våra kroppar att vidta ytterligare åtgärder för att få den energi den behöver. Våra kroppar kommer att försöka ta bort kolhydrater ur våra muskler, vilket leder till muskelnedbrytning.

proteiner bör ätas i portioner om storleken på en kortlek. Tre till fyra av dessa delar kommer att ge 60-80 gram (2. 1 till 2,8 uns) av det protein vi behöver varje dag. Om du försöker att bygga muskler är det en bra idé att lägga ett par gram protein varje dag för att främja muskeltillväxt. Barn bör också ta i lite mer protein.

fetter bryts ned till det goda, det dåliga och det fula. De riktigt hemska fetter är transfetter som bör undvikas helt. De främjar en ökning av low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet (det dåliga slag) och minska hög density lipoprotein (HDL) kolesterolet (det goda slag). När funderar på att lägga fetter i din kost vara på utkik efter ingredienserna. Lita inte bara en etikett som säger nej trans-fett, eftersom mat med ett halvt gram (0,02 ounce) av transfetter eller mindre är märkta som trans-fett fri. Transfetter omfatta allt som är härdade eller delvis härdade.

Mättade fetter är inte så hjärtat friskt som mono-omättade eller fleromättade fetter, men de är viktiga och så mycket som 10% av ditt fettintag kan komma från mättat fett. Du kommer att upptäcka att mycket animaliskt fett, inklusive fett från mjölkprodukter, är mättade fetter.

Slutligen, det finns det goda. Extra jungfruolja är bra för våra hjärtan med måtta. De flesta nötter, raps, druvkärnor och oljor avokado är också bra källor till fett. Den vanliga tumregeln för fetter är du inte får en hel del av dem, så gör räknas.

När vi undersöker vad vi bör äta vi ska leta efter en hälsosam carb protein fett förhållande. Tallriken bör vara ca en halv frisk kolhydrater som en grönsak eller sallad, en fjärdedel magert protein som kyckling, och slutligen fjärdedel bör vara en stärkelserik mat som bröd, potatis, eller brunt ris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.