Vad är en Clinical Research Organisation?

En klinisk forskningsorganisation (CRO), som även kallas ett kontrakt forskningsorganisation är ett företag som arbetar inom läkemedelsindustrin i de flesta fall. Den kliniska forskningen organisation får vara delaktiga i alla processer för att utveckla nya läkemedel. Andra administrera endast tester av nyutvecklade läkemedel.

Några stora drogen tillverkande företag har en klinisk forskningsorganisation inom företaget. Andra föredrar att lägga ut testning och utveckling av läkemedel till andra organisationer är särskilt utformade för detta ändamål. Genom att anställa en oberoende klinisk forskning organisation för att administrera testning, är resultaten av tester mindre ifrågasättas, eftersom den oberoende organisationen inte egenintresse att främja en dålig drog. Allt som vissa mediciner, som har testats av sina beslutsfattare, har visat sig att inte göra vad de lovar, den oberoende klinisk forskning organisationen har visat sig vara ovärderligt för läkemedelsföretag.

Förutom att kliniska prövningar av en olika läkemedel och olika kemikalier, en amerikansk klinisk forskningsorganisation kan bana väg för framgångsrika kemikalier som skall godkännas av Food and Drug Administration (FDA). FDA är betydande, och samlar en stor mängd positiva uppgifter om en kemikalie hjälper till att snabbt flytta drog in den godkända kategori. Den kliniska forskningen organisationen kan hjälpa till att förbereda alla FDA pappersarbete och handlingar som krävs för att få godkännande.

En del oro finns om var och när nya kemikalier och droger är utlagd på en klinisk forskningsorganisation. Dessa frågor blir ur en rent ekonomisk synvinkel. Till exempel outsourcing till en klinisk forskningsorganisation utanför det egna landet kan innebära färre arbetstillfällen för forskare i ett land.

Vissa människor uttrycker också oro över outsourcing av lokaler där renheten i forskningen kan ifrågasättas. Det finns flera nya kliniska prövningar som sker i tredje världen. Samtidigt som dessa resultat måste dubbleras i USA i de flesta fall innan en drog att få godkännande av FDA frågor om de metoder som används och ibland brist på resurser vid en klinisk forskningsorganisation fortsätta att uppstå. Detta är inte som tyder på att det inte finns många fina CROs i många olika delar av världen.

Outsourcing av utveckling och forskning för att en klinisk forskningsorganisation tenderar att spara pengar för kemi-och läkemedelsföretag. De behöver inte hålla en "in-house" klinisk avdelning, och de bara betala en klinisk forskning organisation så länge som en kemisk måste testas. Det innebär att de inte behöver anställa och sedan eld människor efter all forskning sker på ett läkemedel. Det minskar belastningen på de mänskliga resurserna avdelning i företaget och kan lägga större trygghet till de anställda i ett företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.