Vad är ADD (Attention Deficit Disorder)?

Attention Deficit Disorder, som ofta kallas ADD, är en neurologisk sjukdom som kan drabba alla åldrar. De viktigaste symptomen på sjukdomen är koncentrationssvårigheter, glömska, oförmåga att koncentrera sig, dålig koncentrationsförmåga och impulsivitet. Även den underliggande orsaken till denna sjukdom inte har officiellt bestäms är det antas vara orsakad av en kemisk obalans i hjärnan. Individer med Attention Deficit Disorder kan sakna specifika kemikalier som kallas signalsubstanser som styr vissa beteendemässiga reaktioner.

Attention Deficit Disorder kan vara antingen ärvda eller förvärvade, och forskning inom genetiken har visat att Attention Deficit Disorder kör i familjer. Attention Deficit Disorder också kan orsakas av sjukdom eller olycka som orsakade skador på hjärnan. Detta omfattar komplikationer vid användning av droger under graviditet för att förebygga infektionssjukdomar, överexponering för strålning, eller komplicerade leverans. Andra orsaker till hjärnskador inkluderar meningit, encefalit, anfall från feber, skallskada och bly toxicitet. Symptomen är inte alltid klart framgår för läkare eller patienter, och de är ofta inte diagnostiseras som Attention Deficit Disorder. P> Om du misstänker att du eller ditt barn kan lida av Attention Deficit Disorder, är det viktigt att få en fysisk examen från en vårdgivare att utesluta alla hälsotillstånd som kan orsaka symtomen. En utvärdering av en betrodd rådgivare eller psykiater är också en bra idé, för att avgöra om symtomen är relaterade till stress eller en mer allvarlig psykisk sjukdom. När dessa orsaker har uteslutits, en behandlingsplan bör införas.

Behandlingar för Attention Deficit Disorder innehålla saker som medicinering, psykoterapi, en specialiserad kost plan, eller en kombination av de tre.

Mediciner som behandlar Attention Deficit Disorder stimulera olika områden i hjärnan att vara mer aktiva så att den uppmärksamhet och funktioner koncentration och självbehärskning funktioner fungerar bättre. De vanligaste av dessa läkemedel är Ritalin och Dexedrine. Dessa mediciner har ofta biverkningar, men, så det är viktigt att diskutera eventuella behandlingar med en medicinsk vårdgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.