När bör jag prova att få ner en Fever?

Det finns många diskussioner om frågan om när man skall försöka få ner en feber. Även läkare är oense i frågan. Mayo Clinic till exempel, antyder inte använder läkemedel för att minska feber i någon som är äldre än tre som har ett feber mindre än 102 ° F (ca 39,9 ° C). Feber sådan fördel för kroppen att bekämpa infektioner, men det kan finnas fördelar i vissa fall till att minska feber när det är som orsakar betydande obehag.

De flesta läkare rekommenderar att du inte behandla en feber under de rekommenderade beloppen inte ett barn eller en vuxen känner sig obekväma. Feber kan orsaka rodnad, irritation, och en ökad känsla av diffus värk. Om ett barn har en mindre feber och verkar opåverkad, behöver du inte nödvändigtvis måste köra för medicinskåpet för paracetamol eller ibuprofen.

Å andra sidan tenderar kroppstemperaturen öka som en dag fortskrider. En 101 ° F (ca 38,3 ° C) och tas rektalt, kan utvecklas till en mycket högre temperatur på dagen slut. Om ditt barn ut på morgonen med en feber, chansen att det kommer gå upp, och en del föräldrar tycker att det bör föras innan den har en chans att klättra högre. Många hävdar denna metod främjar bättre komfort för barnet. Om du vill vänta, regelbundet kontrollera barnets temperatur under hela dagen.

När du är i en situation där en person över tre har en feber på 102 ° F (ca 39,9 ° C) eller mer, och det är mitt i natten eller så kan du inte komma till en läkare, det finns ett par sätt att få ner feber. Först kan du ge en lämplig dos av paracetamol eller ibuprofen, och du kan faktiskt växla båda läkemedlen, eftersom de är helt olika karaktär. Ge inte aspirin till barn under tolv års ålder, eftersom det sätter dem i riskzonen för en mycket farlig sjukdom som kallas Reyes syndrom. Ge inte eller ta mer medicin än vad som rekommenderas av tillverkaren.

En annan sak som kan hjälpa få ner en feber är att erbjuda ett lätt svamp bad. Något att undvika du har feber blir kyligt. Du kan ta ett bad eller ge en feberheta person ett badrum om badrummet är ganska varmt och fri från drag. Försök inte detta om det är troligt att du kommer att orsaka frossa. Frossa tenderar att öka snarare än minska temperaturen.

Se till att du inte kringgår dina ansträngningar att få ner en feber av overdressing eller använda för många luckor. Om du eller ditt barn har feber och är kylig, en extra filt eller en varm tröja kan hjälpa, men försök inte "svettas" febern av någon. När kroppstemperaturen stiger är det klokt att använda ljus filtar och kläderna för att inte öka en feber.

Om du vårdar en nyfödd, observera att en rektal temperatur på mer än 100 ° F (ca 37. 8 ° C) uppgift att kontakta din läkare omedelbart. Vill ge lämplig medicinering per läkarens rekommendationer, och tveka inte att ringa din nyföddes läkare om du noterar den höga av en temperatur på ett barn yngre än tre till fyra månaders ålder. Följ en läkares råd om bästa sättet att få ner en feber för ett barn i denna ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.