Hur vanligt är postpartum depression?

postpartum depression orsakas av nedgången i graviditeten hormoner, som börjar uppträda strax efter ett barn föds eller en kvinna drabbas av missfall. Alla kvinnor kommer att ha detta minskade hormoner, men för vissa kvinnor, symtom på postpartum depression uppstår. American Psychiatric Association uppskattar nu ca 10% av kvinnor upplever åtminstone milt postpartum depression när en graviditet slutar.

Omkring 70% av alla kvinnor upplever "baby blues" några dagar efter förlossningen, som kan innefatta vissa gråter eller känslor av mild ångest eller sorg. Detta skiljer sig från postpartum depression på grund av "baby blues" inte gör en kvinna känna sig som skadar sig själv eller sitt barn. Symptomen avleda oftast inom några dagar, liksom. Postpartum depression tenderar att dröja kvar.

Symtom på postpartum depression inte är typiska för baby blues är: trötthet, förvirring, rädsla för att skada barnet eller en själv, ointresse för barnet, och intensiva perioder av gråt. Humörsvängningar kan vara plötslig, och kvinnan upplever postpartum depression kanske inte vill äta eller kan ha difficultly sova.

Dessa symtom kräver absolut en läkares uppmärksamhet. Omkring 0,2% av kvinnorna i slutet av en graviditet (ett i 500) kommer att få uppleva . Detta villkor är en överdriven form av postpartum depression, med liknande, mer intensiva symtom. Både mor och nyfödda riskerar i denna situation. Även postpartum depression utan psykotiska drag kan sluta i skada på det nyfödda barnet utan medicinsk åtgärd.

Kvinnor löper större risk för postpartum depression om de lider av affektiva störningar som depression, ångest eller bipolär villkor. Om andra familjemedlemmar har haft postpartum depression, kvinnor löper också högre risk att utveckla sjukdomen. En kvinna som har haft postpartum depression med ett tidigare barn har en 30-50% risk att drabbas av postpartum depression med påföljande barn.

Symtom på postpartum depression bör tas på största allvar. Om de inte löser, eftersom baby blues göra, inom en dag eller två, kan behandlingen göra definitivt en skillnad i att hjälpa återställa mor till en sund mental balans. Behandlingen kan också vara till hjälp, eftersom många kvinnor känner att postpartum depression innebär att de är otjänliga eller dåliga mödrar. Detta är inte fallet. De är bara mödrar med en sjukdom som kräver behandling så att de kan bli framgångsrika föräldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.