Hur väljer jag det bästa Glukos riksdagen?

Många människor gynnas av att använda en rätt utformad glukos kost. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte finns en diet plan av denna typ som är rätt för alla. Beroende på vilken typ av hälsofrågor du har, kan det vara nödvändigt att titta på ett antal olika kost planer innan du hittar rätt förvaltas glukos kost för dina behov.

Kallas ibland en diabetes diet, glukos kosten är utformad för att identifiera rätt typer av livsmedel för konsumtion som kommer att hjälpa kroppen bibehålla vad som anses en normal mängd glukos i blodet. Helst hjälper en kost av den här typen du att undvika plötsliga farliga störtar i blodsocker, samt undvika toppar av blodsockernivån som kan skada din kropp över tiden. Det finns flera faktorer som kan komplicera processen för att finna den perfekta kosten.

För personer med typ 2 diabetes, en diet för att förhindra spikar i blodsocker är sannolikt det bästa alternativet. En kost av den här typen kommer att innehålla massor av grönsaker, särskilt de som innehåller rikligt med näringsämnen, men är relativt låga i kolhydrater. Det kommer dock att finnas vissa kolhydrater inbyggd i många måltider under veckan. Den glukos kost i detta fall kommer att inriktas på bland annat begränsade mängder av livsmedel som innehåller komplexa kolhydrater, eftersom dessa är mindre sannolikt att orsaka spikar blodsocker än livsmedel som innehåller enkla kolhydrater. Till exempel, medan bröd med blekt mjöl och hela korn bröd båda innehåller kolhydrater, får diet samtalet för att undvika vitt bröd samtidigt som en liten del av hela kornet produkter från tid till annan.

Däremot kan du behöva en glukos kost som är designad för att hålla blodsockret från sjunkande till hälsofarliga nivåer. När detta är fallet kommer din kost innehåller vissa livsmedel som sannolikt kommer att hålla din blodsockernivå inom ett godtagbart intervall genom att upphöja låga blodsockernivån. Denna typ av diet plan bidrar till att minimera risken för en plötslig minskning som kan leda till en oförmåga att kommunicera eller eventuellt sätta på ett diabeteskoma. I denna situation kan din kost innehålla akut livsmedel som snabbt kan konsumeras om du känner dig själv att bli ostadig eller på väg att glida in i en TILLKNÄPPT tillstånd på grund av en plötslig minskning i blodsockernivåer.

Förekomsten av annan hälso-villkoren kan också kräva att din glukos kosten anpassas något. Till exempel kan en låg Carb diet behöva justeras något, om du har högt kolesterolvärde, eftersom en del livsmedel som låg i kolhydrater innehåller en hel del kolesterol. För att veta vilken typ av glukos kost är rätt för dig, det är viktigt att arbeta med din läkare och en nutritionist att komma med rätt diet för din situation.

Oavsett om du lider av hyperglykemi eller hypoglykemi, är en diet plan som gör att du kan få den näring du behöver, undvika de livsmedel som inte är rätt för ditt tillstånd, och ändå njuta av att äta. Ta dig tid att lära dig allt du kan om vilken typ av diabetes du har, och söka hjälp form experter på att skapa ett eget plan glukos kost. I det långa loppet kommer du bli mycket lyckligare och friskare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.