Hur väljer en personlig tränare?

Om man har extra pengar, anställa en personlig tränare kan vara en av de bästa sätten att antingen få eller bibehålla passform. Medan vissa har lyxen att anställa en personlig tränare på lång sikt kan andra att kunna klara sig med flera sessioner med en personlig tränare att inrätta ett system för övning. Detta kan vara ett bättre val för dem som inte har en massa extra pengar och är driven att utöva och göra kostförändringar. Personlig träning är inte ett område som beviljats tillstånd av den amerikanska regeringen, så i USA, bör man överväga flera saker före anställning av en personlig tränare.

Titta efter en personlig tränare som är utbildad i idrott, kost, och som är certifierad. Det finns flera attesterande organ som kräver personlig tränare för att ta prov innan införande i deras agentur. Dessa inkluderar Aerobic and Fitness Association of America, den amerikanska rådet Motion och träning och American College of Sports Medicine. Undersök certifiering av en personlig tränare, och titta på hemsidan för den attesterande organ för att se vilka krav som personlig tränare måste uppfylla för att vara en del av byrån. Om kraven inte verkar tillräckligt stränga, då är det nog bäst att titta på en annan kandidat.

noggrant utvärdera hänvisningar till personlig tränare. Om ett mål är viktminskning, referenser kontakt och ta reda på hur mycket vikt de förlorat och hur snart. Om ett mål är rehabilitering eller bättre näring, ställa frågor av referenser som är specifika för dessa områden.

Undvik att personlig tränare som vill sälja saker, som träningsredskap, vitaminer eller näringsrika shakes. Dessa lärare får egentligen inte ha en bästa för ögonen, eftersom de får provision på sin försäljning. Det kan vara okej att köpa en yogamatta eller en övning boll men om det krävs, men det är inte nödvändigt att dricka näringsmässiga skakar som bara tränare kan ge.

Man bör även se en läkare innan du påbörjar ett träningsprogram. Även sport-team för barn kräver en medicinsk sign-off innan tillåta ett barn att delta på ett team. En personlig tränare som inte är känslig för en hälsa frågor eller känner inte till dem är förmodligen inte ett bra val. Vad bra, en personlig tränare som inte vill en fulla medicinska bakgrund kan utsätta en för farliga hälsorisker.

En personlig tränare bör också bära ansvarsförsäkring. Detta skyddar personlig tränare, och den person som utbildas bör en skada inträffar. Om personlig tränare inte bedriver ansvarsförsäkring han eller hon inte kan vara det bästa valet. Skador som inträffar under en personlig träning får inte betalas av en försäkring. Också se upp för den personliga tränare som vill en att underteckna ett utsläpp av skuld. Detta tenderar att betyda tränare är befriad från ansvar om en olycka inträffar.

Personlig tränare har ett antal olika personliga filosofier. Välj en som bäst överensstämmer med ens egen filosofi. Det bör dock inte vara en exakt matchning, eftersom personlig tränare ska kunna driva och motivera en att utöva. Någon som gillar att ta det lugnt kanske inte ger en tillräckligt med motivation för att lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.