Hur skiljer sig E. coli 0157: H7?

Escherichia coli finns i ett stort antal stammar, av vilka de flesta lever ofarligt i tarmen av djur av alla storlekar. E. coli är faktiskt en viktig del av matsmältningen, men några stammar har utvecklat negativa egenskaper, som kan leda till livsmedelsburna sjukdomar. En av de mest ökända former av mycket smittsamma E. coli är E. coli 0157: H7, en stam som först identifierades 1982, bunden till ett utbrott av sjukdomen från smittat kött. I USA, E. coli 0157: H7 är förknippad med 61 döda och över 70. 000 fall av livsmedelsburna sjukdomar varje år.

sekvens av bokstäver och siffror i E. coli 0157: H7 hänvisas till de särskilda klassificering av organismen, och skiljer den från andra former av E. Coli . Denna särskilda E. coli skapar toxiner som leder till magbesvär, som orsakar diarré och kräkningar. När det gäller äldre, unga och personer med nedsatt immunförsvar E. coli 0157: H7 kan orsaka hemolytiskt uremiskt syndrom, vilket kommer att leda till njursvikt. E. coli 0157: H7 är en enterohemorragisk form av organism, vilket innebär att den kännetecknas av en blodig ansvarsfrihet, men sällan åtföljs av en feber.

E. coli 0157: H7 kommer från tarmen smittade nötkreatur och får, och den vanligaste smittkällan är kött som inte har hanterats varsamt i ett slakteri. Har dock praxis att koncentrera gödsel i avloppsvatten laguner som kan brista lett till förorening av grundvatten och grödor bevattningssystem. Som ett resultat E. coli 0157: H7 har upptäckts i simbassänger, dricksvatten och olika grödor odlas låg på grund av bland annat sallad, spenat och groddar. E. coli 0157: H7 är också känt att visas i opastöriserad mjölk, apelsinjuice, och råa ägg.

rötter E. coli 0157: H7 verkar ligga i förändringar i amerikansk jordbruksmetoder. Idisslare som utfodras med spannmål kostvanor börja utveckla en sur obalans i den normalt neutralt magar som en följd av den snabba jäsning av korn i deras rumens. Detta innebär att nya bakterier anpassat till de mer sura miljön utvecklas, och de kan ta steget in i den mänskliga magtarmkanalen också. Gräs utfodras djuren får bära bakterier också, men den mycket sura miljön i magsäcken hos människor dödar bakterier innan det kan orsaka en infektion. Användning av koncentrerad utfodringsrutiner Verksamhet för att öka kött har direkt samband med uppkomsten av E. coli 0157: H7 av många myndigheter, och sambandet mellan spannmål kostvanor och den virulenta bakterier slutligen visade sig 1998 och publiceras av det amerikanska jordbruksdepartementet.

Det bästa sättet att undvika infektion med E. coli 0157: H7 är att koka köttet ordentligt och konsumera pastöriserade mjölkprodukter och produkter juice. Om möjligt bör konsumenterna söka gräs utfodras kött-och mejeriprodukter för att minska risken ytterligare, och producera bör alltid rengöras noggrant. Håll alltid rått kött separat från övriga livsmedel och ytor tvätta att rått kött har varit i kontakt med, inklusive dina händer, med varmt vatten och tvål. Använd en köttermometer för att säkerställa att köttet har nått en säker temperatur, som är minst 140 grader Fahrenheit (60 grader) för sällsynta kött, även om 160 grader Fahrenheit (71 grader) är säkrare för nötkött och stora nedskärningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.