Hur ökar jag min blåskapacitet?

Problem med blåsan produktionskapacitet kan tas om på grund av flera situationer. En allvarlig sjukdom kan inverka negativt på den normala funktionen av blåsan, vilket gör att organ inte kan hålla samma mängd urin som i gångna tider. Senaste kirurgiska ingrepp kan tillfälligt sänka blåskapacitet. Det finns även vissa belägg för att emotionella problem kan påverka den naturliga förmåga kroppen att kontrollera urinblåsan fungerar i vad som anses normalt sätt. Lyckligtvis finns det sätt att hantera alla dessa frågor och återställa en sund nivå av urinblåsan kapacitet.

Ett tecken på ett problem med blåsan kapacitet är behovet av frekvent urinering. Av någon anledning börjar blåsan att känna behovet av att urinera långt innan den är full. När en läkare inte kan identifiera något specifikt medicinskt tillstånd som orsakar minskning av kapaciteten och kontroll, kan användningen av konditionering övningar ibland vara till hjälp.

Vuxna som lider av nedsatt blåskapacitet kan få lindring genom att använda några av övningarna urinblåsan konditionering som används för att behandla barn med sängvätning problem. En övning som kallas stop and go-metoden. Denna process uppmuntrar patienten att medvetet stoppa starta om urinflödet samtidigt som man eliminerar vätskor från urinblåsan. Tanken är att hjälpa patienten återfå en känsla av att ha kontroll över när och hur ofta man kissar är nödvändig. Över tid kan denna metod bidra till att blåsan att fylla på kapacitet innan urinering måste utföras.

En liknande lösning i att behandla problem blåskapacitet innebär avsiktlig dricka en stor mängd vätska och sedan medvetet försena urinering så länge som möjligt. Tanken är att stegvis öka den tid som patienten kan hålla bort behov av att urinera tills han eller hon känner sig ha kontroll över blåsan aktivitet igen.

Det bör noteras att alla övningar avsedda att användas med blåsor bör endast vidtas inom ramen för rådgivning och vård av en utbildad läkare eller sjuksköterska. Vidare bör övningarna endast användas när läkaren är säker på att det inte finns någon organisk orsak till blåskapacitet problemet.

När blåskapacitet frågor är en sidoeffekt av nyligen genomgången operation, kommer problemet försvinner normalt som tillfrisknat perioden fortskrider. Den behandlande läkaren kan avgöra om situationen meriter förändringar i patientens livsstil, t. ex. att begränsa konsumtionen av drycker, antingen i mängd eller efter en viss tid på dagen. I vissa fall kan medicinering hjälpa till att minska graden av behov av att urinera samtidigt som patienten fortsätter att läka efter operationen.

Det finns också en risk för att en minskning av blåskapacitet kommer omkring på grund av någon typ av känslomässiga trauman. Ofta trauman av detta slag lämnar patienten känslan kan kontrollera allt, inklusive kroppsfunktioner. När detta är fallet, terapi för att ändra beteende och underlätta återhämtning från det trauma leder det ofta till i den gradvisa restaurering av patientens förmåga att avstå från urinering tills blåsan är full kapacitet.

När en förlust av kapaciteten kommer omkring på grund av stigande ålder eller ett hälsotillstånd som inte är reversibel, är det viktigt att använda metoder som hjälper patienten att behålla sin värdighet trots problem. Iklädd en kateter eller någon typ av vuxen blöja under kläderna är två exempel på lösningar som kan vara lämpliga. Men att använda dessa typer av enheter får aldrig ske förrän en läkare har fastställt att ett återställande av blåsa kapacitet och kontroll är inte möjlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.