Hur mycket protein pulver skall jag ta?

Protein pulver är ett näringstillskott som ofta används av kroppsbyggare och andra buffs fitness, det sägs att hjälpa bodybuilders och utövarna bygga muskelmassa och styrka. Men det finns mer att protein än bara växer större och starkare. Det bidrar också till kroppens vävnader, läka sår, göra hormoner, och säkerställa en sund spik och hårväxt, och det är även viktigt i utvecklingen av antikroppar. När människor har svårt att få tillräckligt med protein från mat vänder de sig ofta till proteinpulver istället. På denna punkt måste de bestämma hur mycket protein pulver de bör inta varje dag.

Generellt sett bör de flesta kunna få tillräckligt med protein från sin kost, utan att lägga proteintillskott. Den genomsnittliga vuxen kvinna kan behöva cirka 46 gram (1,6 gram) per dag medan det genomsnittliga människan kan behöva cirka 56 gram (1,9 gram) per dag. De flesta har inga problem med att nå dessa nivåer genom normalt äter. Kan dock proteinpulver vara till hjälp för de som utövar ett mycket, följ vegetarisk kost, eller bara vill komplettera för bättre hälsa.

Det är svårt att avgöra hur mycket protein pulver en person bör äta varje dag. Eftersom människor är inte alla lika, kan dosen belopp beror på allt från kön, vikt och allmänna hälsa ställning till graden av aktivitet, hälsa och motion mål, och matvanor. Proteinpulver tillverkare kan rekommendera dagligen mängder, men läkare och dietister kan kanske sätta fingret på den bästa storleken för en person börjar tillskott. Denna typ av professionella som kan förväntas ge en dos krav som passar den enskilde och inte ett förslag som passar den allmänna befolkningen.

För dem som tränar och hoppas att bygga muskler, en del experter rekommenderar förbrukar ungefär 1 (0,03 gram) till 1,5 gram (0,05 gram) protein pulver för varje kilo muskelmassa en person har. Till exempel, om en man vägde 180 pounds (81,64 kg) och hade 10 procent kroppsfett, så skulle han multiplicera 180 med 10 procent, få 18 pounds (8,16 kg). Subtrahera de 18 pounds (8,16 kg) från hans totala vikt, skulle han inse att han hade 162 pounds (73,48) av muskelmassa och ska förbruka mellan 162 (5. 71 gram) och 243 gram (8,57 gram) av protein pulver och proteinrik föda på daglig basis.

Det är värt att notera att dietister och experter lämplighet kan oense om användning av protein för att bygga muskel. Dietister ofta rekommendera att utöva och äta måttliga mängder protein som en del av en hälsosam kost. Som kontrast kan fitness experter rekommenderar lasta upp på protein. Mot bakgrund av dessa motstridiga uppgifter, tala med en pålitlig läkare kan hjälpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.