Hur kan jag undvika urinvägsinfektioner?

En urinvägsinfektion, ofta skriven som UVI, är en infektion i urinvägarna orsakas av bakterier som förs in genom urinröret. I början av stater, kan en urinvägsinfektion vara smärtsamma eller irriterande, och det kan också utvecklas till ett allvarligt hälsoproblem om det inte behandlas. Urinvägsinfektioner är relativt lätta att diagnostisera och behandla, men det är bättre att undvika urinvägsinfektioner helt och hållet. Förutom att göra dig mer bekväm, kommer också att gynna din långsiktiga hälsa, eftersom medicinska studier har visat att de mer urinvägsinfektioner en patient har, desto mer han eller hon sannolikt kommer att få.

Ett av de mest uppenbara sätt att undvika urinvägsinfektioner är att hålla urinröret och dess omgivningar rena. Om området är fientlig mot bakterier, kommer bakterierna inte att kunna blomstra och orsaka en infektion. Kvinnor bör alltid torka framifrån och bakåt efter att ha använt toaletten för att undvika urinvägsinfektioner och för att förhindra införsel av fekal bakterier i urinen och reproduktiva skrifter. Vissa läkare rekommenderar också att duschar, snarare än att bada, eller urinera efter ett bad för att rengöra området, eftersom urin är naturligtvis steril. Ren bomull eller andra naturliga underkläder fiber också kan bäras för att minska risken.

Sexuell aktivitet ger både män och kvinnor som löper risk för urinvägsinfektioner. Rengöring underlivet före och efter en sådan verksamhet kan hjälpa människor att undvika urinvägsinfektioner, som kan urinera efter samlag för att spola ut bakterierna. Både män och kvinnor bör avstå från att använda doftande produkter och irriterande runt sitt kön, eftersom detta kan göra känsliga membran mer infektionsbenägen. Bra sexuell hygien kommer göra det möjligt att undvika urinvägsinfektioner, och det kommer även göra sitt sexliv roligare i allmänhet.

Det finns också några dietåtgärder som kan hjälpa människor att undvika urinvägsinfektioner. Dricka stora mängder vatten och upprätthålla god hydrering är viktig. Tidskrävande tranbärsjuice förefaller också ha positiva effekter. Dessutom kan man undvika urinvägsinfektioner som konsumerar vitamin C och andra ämnen som kommer att öka deras immunsystem. Människor bör också göra en vana att kissa när de känner behovet av att i stället för att hålla den.

Ibland samtliga åtgärder i världen kan inte hjälpa någon att undvika urinvägsinfektioner. Klåda, sveda, smärta vid urinering, grumlig urin eller trängande behovet av att urinera ständigt är alla symptom. Patienter bör söka behandling utan dröjsmål, så att infektionen kan fångas och elimineras tidigt. Detta är särskilt viktigt för män, eftersom även om de är mindre benägna att urinvägsinfektioner i allmänhet är de mer benägna att farliga och potentiellt invalidiserande infektioner i njurarna. Urinvägsinfektioner kan också orsakas av saker som prostataförstoring och njursten, som båda kräver läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.