Hur kan jag undvika Komma Njursten?

Njursten är små till stora stenar, vissa storlek golfbollar och andra mindre än ärtor, som utvecklas i njurarna och kan kräva operation om de är för stora för att passera på egen hand. Stones är av fyra slag: kalcium, struvit, urinsyra, och cystin. Kalcium stenar kan bero på överskott på kalcium i kosten, struvit med njurarna infektioner och för mycket magnesium, och urinsyra stenar bildas när urinen har en högre än normalt syror. Cystin stenar kan inte vara lätt att undvika, eftersom de orsakas av normalt ärftlig sjukdom. De är sällsynta och kan behandlas med medicinering och borttagande av stenar vid behov.

Det finns flera sätt att förebygga njursten av de första tre typerna. Det enklaste och mest effektiva sättet är att dricka mycket vatten varje dag. Många läkare rekommenderar förbrukar ungefär 12 glas dagligen.

Du kan använda lite juice om du tröttnar på vatten, men använd inte kalcium-berikade juice om du är benägen att kalcium stenar. Ett glas eller två av tranbärsjuice som är sötad med andra safter kan bara vara bra eftersom den kan bidra till att minska infektioner i urinblåsa och njure. Det fungerar som en naturlig diuretika, hjälper kroppen att kasta urin snabbare. Färre njure infektioner innebär mindre risk att struvit njursten.

För att ytterligare minska infektion när du kissar, försöka se till att annullera blåsan helt. Det kan vara bra att vänta en minut efter du är klar urinera och försök igen. Se också till att använda toaletten varannan timme under dagtid, istället för att hålla det.

Du bör begränsa ditt intag av koffeinhaltiga drycker, vilket kan leda till för mycket förlust av vätska, för snabbt. Kombinationer av ett par koppar te om dagen och glass har en tendens att utsätta människor större risk att utveckla njursten. Du kanske vill undvika koffein om du får njursten ofta, men vissa tycker att även genom att minska deras koffeinintag till en eller två koppar kaffe, diet läsk eller te, de är kunna hindra stenar bildas.

Trots förändringar i badrummet vanor, koffein intag, och vätskeintag, kan vissa människor måste fortfarande ta medicin för att förebygga njurstenar bildas. Detta gäller särskilt om du har cystin, struvit eller kalcium stenar som fortfarande är olösta genom modifiering av vanor. Även om du tar medicin, kan det hjälpa att följa ovanstående rekommendationer för att minska risken för att behöva hantera smärta i samband med passage av en njursten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.